bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Minnesota přeskupila složení obrany. Další posilou je Jordie Benn

29. srpna 2021, 8:00

Daniel Fekets

Oproti loňské sezoně se defenzíva Minnesoty velmi pozměnila. Největším letním odchodem zadních řad Wild je zkušený Ryan Suter, jehož klub vyplatil ze smlouvy. Šestatřicetiletý mazák si našel nové působiště v Dallasu. Novými akvizicemi Divočiny jsou Jon Merrill, Dmitrij Kulikov, Alex Goligoski a Jordie Benn.

Posledně jmenovaný se Minnesotě upsal až na konci srpna. Dohodl se na roční smlouvě, která mu vynese 900 tisíc dolarů.

Starší bratr Jamieho Benna, kapitána Dallasu Stars, vystřídal v průběhu uplynulé sezony dva kluby. 31 utkání odehrál v barvách Vancouveru. Před přestupní uzávěrkou zamířil do Winnipegu, který v play-off došel do druhého kola. 

Jordie Benn nedávno oslavil své čtyřiatřicáté narozeniny. Důrazný obránce draftem neprošel, přesto si nejlepší hokejovou ligu zahrál. Poprvé v ní naskočil v sezoně 2011/2012 za Dallas, kde nastupoval i se svým sourozencem.

V Texasu strávil dlouhých šest sezon, po kterých se na dva a půl roku usídlil v Montrealu. Právě z Canadiens zamířil do Vancouveru, tudíž letos vyzkouší v rámci celé NHL svůj pátý klub. 

Zkušený zadák odehrál v kanadsko-americké soutěži už 556 zápasů v základní části. Přidal i dalších 23 startů v play-off. Celkově si zapsal 131 kanadských bodů. 

Minnesota odehrála v minulé sezoně svou nejlepší základní část v historii, pokud počet získaných bodů přepočteme do procentuálních čísel. V prvním kole bojů o Stanley Cup ale narazila na silné Vegas, kterému podlehla 3:4 na zápasy.

I proto možná bylo překvapením, že v průběhu léta došlo k vyplacení zkušených hvězd Zacha Pariseho a Ryana Sutera. Především Suter byl dlouhá léta jednoznačným pilířem obrany Wild, právě Benn se jej pokusí nahradit.

Obrana Minnesoty doznala dalších změn. Na její soupisce ale pořád najdeme Jareda Spurgeona, Jonase Brodina a Matta Dumbu. Tyto tři elitní beky by měli doplnit Jon Merrill z Vegas, bývalá opora Arizony Alex Goligoski a zkušený třicátník Dmitrij Kulikov, který vyzkouší za poslední rok a půl svůj čtvrtý klub.

Parta kouče Deana Evasona by jistě ráda navázala na předešlou úspěšnou sezonu. Dokáže zopakovat sympatické výkony i s pořádně obměněnou defenzívou? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.