Premier League - preview 3. kola: Manchester United hraje ve Wolverhamptonu

28.08.2021, 08:47, aktualizováno 29.08.2021, 09:55
Previews
Tottenham Hotspur Stadium (© AFP)
Tři utkání si nachystala pro fanoušky na neděli anglická Premier League. Pořad zápasů otevřou Burnley a Leeds. Následně Tottenham čeká na domácím hřišti role favorita proti Watfordu. A na závěr souboj Wolverhamptonu a Manchesteru United, jehož fanoušci jsou stále ještě v extázi po návratu Cristiana Ronalda.
Burnley FC - Leeds United  (neděle 15:00)
Leeds zatím svými zápasy nezaujaté fanoušky baví, co do bodů to ale žádná hitparáda není. Ještě hůře je na tom však nedělní soupeř z Burnley, jenž v obou dosud odehraných duelech prohrál.

Clarets si alespoň zlepšili náladu ve středečním pohárovém klání, kdy si díky úspěšnému penaltovému rozstřelu přivezli postup z Newcastlu. V dlouhodobé soutěži to ale za moc nestojí, a to kvůli porážkám nejprve s Brightonem a naposledy s Liverpoolem. Za Reds rozhodli brankami v první půli Jota a ve druhé Mané.

Whites prožili hororovou čtvrthodinu v prvním kole na hřišti Manchesteru United. Po Aylingově vyrovnání byl v padesáté minutě stav nerozhodný, nicméně pak dvěma góly Fernandes zpečetil hattrick, prosadili se i Greenwood a Pogba a konečný stav tak byl 5:1. Před týdnem s Evertonem už se ale Leedsu povedlo díky Klichovi a Raphinhovi dvakrát srovnat a výsledek tak byl nerozhodný.

V Premier League se tato mužstva po postupu Leedsu střetla dvakrát, přičemž pokaždé slavil loňský nováček. V květnu si díky zásahům Klicha, Harrisona a dvěma Rodrigovým přivezli Whites jasnou výhru 4:0.

Domácí se v zápase musí obejít bez zraněných Longa se Stephensem, v ohrožení jsou i starty Vydry s Westwoodem. Na straně hostí nebude k dispozici Koch.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Gudmundsson, Westwood, Cork, McNeil - Barnes, Wood
Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Llorente, Struijk - Dalls, Phillips, Firpo - Klich - Raphinha, Bamfrod, Harrison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.32 - 3.62 - 2.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tottenham Hotspur - Watford FC  (neděle 15:00)
Tottenham má šanci posunout se do čela ligové tabulky. Svěřenci Nuna Espírita Santa mohou jako jediný zůstat po třech odehraných duelech stoprocentní, k tomu však potřebují zdolat nováčka Watford. Ten si zatím na špatný start do sezóny také stěžovat nemůže, po úvodní nečekané výhře s Aston Villou sice přišla prohra na hřišti Brightonu, "Sršni" se však v týdnu vrátili na vítěznou vlnu, když v rámci ligového poháru zdolali Crystal Palace.

Tottenham měl přitom těžký start do ročníku - nekončící spekulace ohledně budoucnosti Harryho Kanea, který navíc na první dvě ligová klání nebyl k dispozici, týmu určitě nepřidaly, navrch ho hned na úvod čekal test skutečně přetěžký, když na jeho půdu zavítal úřadující mistr Manchester City. Spurs ale překvapili, podali obětavý, týmový výkon a díky brance Sona z druhého poločasu brali všechny tři body.

Před týdnem to sice žádná hitparáda na hřišti Wolverhamptonu nebyla, díky penaltě Dele Alliho však opět zvítězili. Podle předpokladů se také Tottenham probojoval do základní skupiny Evropské konferenční ligy, když po úvodní prohře 0:1 s Paços Ferreira doma dvojzápas pohodlně otočil a po výsledku 3:0 se radoval z postupu.

Watford se hned na úvod sezóny postaral o překvapení, když si doma vyšlápl na posílenou Aston Villu. "Sršni" do Premier League vlétli skutečně ve velkém stylu a po více než hodince hry vedli už dokonce 3:0, nakonec se ale o zisk všech tří bodů museli strachovat, jelikož hostujícím Villans se podařilo dostat až na dostřel jediného gólu.

Minulý týden proti Brightonu už to ale taková sláva nebyla, Watford byl totiž po celý zápas horším celkem a zaslouženě podlehl 0:2. Kdyby se mu podařilo získat byť jen jeden jediný bod z půdy Tottenhamu, rozhodně by šlo o výsledek krajně nečekaný, favorit zápasu je totiž jednoznačný.

V dresu Tottenhamu by se již měl objevit hvězdný útočník Harry Kane, který je připraven poprvé zasáhnout do letošního ročníku Premier League. K dispozici ale nebude obránce Joe Rodon.

V kádru Watfordu se otazník vznáší nad stavem Juraje Kucky, do hry pak určitě nezasáhnou Nathaniel Chalobah, Dan Gosling a João Pedro. S největší pravděpodobností mezi absentéry bude také brankář Ben Foster, který si v týdnu přivodil svalové zranění.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.56 - 7.26
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wolverhampton Wanderers - Manchester United  (neděle 17:30)
Fotbalisté Wolverhamptonu Wanderers se v rámci třetího kola Premier League utkají s Manchesterem United. Vlci jsou zatím v letošní sezoně bez bodu, United minulý týden jen remizovali. Nově příchozí mladou hvězdu Jadona Sancha však teď doplní miláček fanoušků Cristiano Ronaldo.

Kouč Bruno Lage zatím na lavičce Wolverhamptonu Wanderers neprožívá úplně povedený start. Jeho tým prodloužil svou sérii ligových proher už na pět a v prvních dvou kolech nedal ani jeden gól. Pohárová výhra 4:0 uprostřed týdne nad Nottinghamem mu ovšem zvedla náladu. Mimochodem, Wolves museli nastoupit ke dvěma duelům během tří dnů, což kritizoval i jejich nový kouč Lage. Ten určitě nepostaví Pedra Neta a Jonnyho.

Pro domácí půjde o další těžký test. Tým, který vloni skončil ve spodní polovině tabulky totiž čeká Manchester United, s nímž vloni dvakrát těsně prohrál. Jednoznačný výsledek nečekejme ani tentokrát, jelikož z posledních šestnácti ligových vystoupení Wolves doma na Molineux rozdílem dvou či více branek skončilo jen jedno.

Fanoušci United, kteří letos hovořili o útoku na mistrovský titul, museli být po minulé remíze 1:1 se Southamptonem určitě zklamaní. Manchester ovšem žije návratem Cristiana Ronalda, na kterého se těší i jeho bývalý spoluhráč a dnes trenér Ole Gunnar Solskjær. Ačkoliv je nepravděpodobné, že by CR7 nastoupil už o víkendu, morální vzpruha to pro tým být může. Norský kouč se však bude muset obejít bez Rashforda či McTominaye.

Rudí ďáblové mají ovšem na dosah jeden rekord. Pokud neprohrají, bude to už jejich 28. venkovní ligové utkání, ve kterém dokázali bodovat, čímž překonají rekord Arsenalu z jeho památné sezóny 2003/04. V sedmnácti vítězných případech udrželi navíc i čisté konto a v jedenácti dokázali vyhrát minimálně o dva góly.

Poslední vzájemný zápas se odehrál v letošním květnu a hostující United vyhráli 2:1. Do vedení je poslal mladičký Anthony Elanga, o srovnání se postaral Nelson Semedo. Ještě v první půli se však z penalty trefil Juan Mata a další branka už nepadla.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
José Sá - Kilman, Coady, Saids - Semedo, Neves, Moutinho, Marcal - Trincao, Jiménez, Traoré.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
de Gea - Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw - Fred, Matic - Sancho, Fernadnez, Pogba - Greenwood.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.66 - 3.78 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester City - Arsenal FC  (sobota 13:30)
Hůře, než by chtěli na tom v tabulce jsou soupeři z prvního utkání třetího kola anglické Premier League. Manchester City je s padesátiprocentní úspěšností ve středu tabulky, Arsenal bez bodu na jejím dně.

Citizens sezonu nevykopli vůbec dobře a po úvodním nezdaru v boji o Community Shield s Leicesterem přišla porážka na začátek ligy na hřišti Tottenhamu. Minulé kolo však už bylo výrazně zdařilejší, proti Norwichi si Manchesterští zvedli sebevědomí po výsledku 5:0. Brankami se o to zasadili Jack Grealish, Aymeric Laporte, Raheem Sterling a Riyad Mahrez, jedna trefa byla vlastní.

Svou bilanci proti nadcházejícímu soupeři může nadále zlepšit Sterling, jenž se gólově prosadil ve všech posledních čtyřech duelech proti Arsenalu. Guardiolova družina si může navíc připsat slušný počin, a to když by se jí podařilo vyhrát alespoň o pět branek. Bylo by to totiž na domácí půdě potřetí v řadě, což se v dřívějších dobách povedlo jen Chelsea v roce 2010 a právě Citizens roku 2017.

"Kanonýři" proti silnějším soupeřům nezářili už v přípravě, nicméně start ligy dal jejich ambicím teprve pořádnou ránu. Nepodařilo se totiž navázat na dobrý finiš loňského ročníku a v prvních dvou kolech přišly dvě porážky bez jediné vstřelené branky. Nejprve šlo o šok na stadionu Brentfordu, pak o domácí (a docela očekávaný) nezdar s Chelsea. O vítězství Blues se už v první půli zasloužili Romelu Lukaku a Reece James.

Gunners si spravili chuť alespoň ve středečním zápase Ligového poháru, kdy si na půdu West Bromwiche dojeli pro jednoznačný postup za vítězství 6:0. Potřebným hattrickem se na něm podílel Pierre-Emerick Aubameyang, další zásahy přidali Nicolas Pépé, Bukayo Saka a Alexandre Lacazette.

Arsenal je před tímto těžkým zápasem blízko některým nelichotivým rekordům. Poprvé od roku 1954 může prohrát první tři ligové zápasy a potřetí v historii může na úvod sezony vyjít třikrát gólově naprázdno. Pozoruhodná je také bilance Bernda Lena, jenž si sice může jako šestý gólman zapsat stý ligový start v dresu "Kanonýrů", avšak zatímco on zatím udržel pouze 24 čistých kont, ostatní členové tohoto "klubu stovkařů" stihli během této doby alespoň 38 nul.

Vzájemné střety jsou v poslední době jasnou doménou celku ze severu Anglie. Ten z posledních jedenácti utkání deset vyhrál, jediný úspěch Arsenalu přišel v semifinále loňského, později vítězného, FA Cupu. Na ligovou výhru proti bledě-modrému sokovi už muži z Londýna čekají od prosince 2015, o rok a půl později si připsali dosud poslední body.

Pep Guardiola se musí vypořádat s nepříjemnou absencí, mimo hru totiž zůstane zdravotně indisponovaný Kevin De Bruyne a spolu s ním i Phil Foden. Kvůli policejnímu vyšetřování a internímu trestu nenastoupí ani Benjamin Mendy. Mikelu Artetovi se určitě ulevilo, když zjistil, že Bukayo Saka je po středečním zranění fit, vyléčen je i Hector Bellerín. Otazník visí nad Benem Whitem, jehož trápil koronavirus, za postranní čarou naopak s jistotou zůstanou Thomas Partey, Eddie Nketiah a Gabriel Magalhaes.

Utkání na manchesterském Etihad Stadium začíná v sobotu ve 13:30, jeho hlavním rozhodčím bude Martin Atkinson.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Laporte, Dias, Cancelo - Gündogan, Rodri, Grealish - Jesus, Torres, Sterling
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Cedric, Holding, Marí, Tierney - Lokonga, Xhaka - Saka, Odegaard, Smith-Rowe - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.30 - 9.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - Brentford FC  (sobota 16:00)
Mezi osmičku dosud neporažených mužstev v anglické Premier League patří i nováček z Brentfordu. Ten se nyní střetne s jedním z ambicióznějších týmů v podobě Aston Villy.

Villans v úvodu nového ročníku příliš nepřesvědčili. Po nečekané porážce na hřišti jiného nováčka Watfordu sice přišlo vítězství 2:0 proti Newcastlu, kromě branek Ingse a El-Ghaziho ale muži z Birminghamu nic velkého nepředvedli. Navazují tak zatím na docela nepovedenou jarní část loňské sezony, jež je po povedeném vstupu srazila až do druhé poloviny tabulky.

To Brentford zatím se svou historicky první sezonou v Premier League může být spokojený. Nejprve totiž senzačně skolil zvučného soka v podobě Arsenalu, před týdnem se ze hřiště Crystal Palace vracel s bodem za bezbrankovou remízu. K tomu se v úterý povedl i pohárový obrat a tím pádem postup proti Forest Green.

V League Championship spolu tato dvě mužstva sehrála celkem šest utkání, přičemž jednoznačně úspěšnější byli Bees. Ti ovládli všechny tři domácí zápasy, ze hřiště Aston Villy si pak ve všech případech přivezli remízu.

Domácí manažer nemůže počítat se zraněnými Traorém, Baileyem a Sansonem, hosté se zase musí obejít bez DaSilvy a Becha Sörensena, v ohrožení je i start Jensena a Baptisteho.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Cash, Ngoyo, Mings, Young - McGinn, Luiz, Ramsey - Buendía, Ings, El Ghazi
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya Martin - Ajer, Jansson, Pinnock - Canos, Onyeka, Norgaard, Janelt, Henry - Mbeumo, Toney
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.37 - 3.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Everton FC  (sobota 16:00)
Jako celkem úspěšný mohou hodnotit vstup do sezony hráči obou týmů, které na sebe narazí v sobotu odpoledne v Brightonu. Domácí po dvou výhrách patří do horních pater tabulky, rovněž Everton čeká na svého přemožitele.

Nutno podotknout, že Seagulls zatím nenarazili na silného protivníka, i tak ale v jejich táboře určitě panuje spokojenost. Po vítězství na hřišti Burnley přišel minulý víkend i domácí úspěch s Watfordem, o výhru 2:0 se brankami zasadili Duffy a Maupay. V úterním zápase Ligového poháru si pak ještě připsali postup na půdě Cardiffu.

Toffees i přes nepřesvědčivou první polovinu utkání zvládli vstup do sezony proti Southamptonu, před týdnem ale naopak dvakrát neudrželi vedení a z Leedsu se vrátili jen s remízou. Na Calvert-Lewinovu trefu odpověděl Klich, po Grayově brance zase srovnal Raphinha.

Bilance vzájemných zápasů od postupu "Racků" do Premier League hovoří lehce ve prospěch Evertonu. Ten sice vyhrál všechna utkání na domácí půdě, z Brightonu se ale vrátil ve dvou případech s porážkou a stejněkrát s remízou. Bez branek se tito soupeři rozešli i v dosud posledním vzájemném klání v dubnu, tehdy měli více ze hry o záchranu bojující Seagulls.

Na straně Brightonu je v ohrožení start důležitého útočníka Maupaye i jeho potenciální náhrady Welbecka, mimo hru je pak s jistotou Mwepu. Hosté ještě neví, jak na tom budou Delph a Iwobi, kvůli disciplinárnímu trestu však určitě nenastoupí Kean.

Výkop utkání na Amex Stadium je plánován na sobotní šestnáctou hodinu, pokyn k němu dá zkušený anglický rozhodčí Jonathan Moss.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sanchez - Webster, Duffy, Dunk - Groß, Lallana, Bissouma, March - Mac Allister - Connolly, Trossard
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Coleman, Mina, Keane, Digne - Iwobi, Doucoré, Allan, Gray - Calvert-Lewin, Richarlison
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.28 - 3.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Newcastle United - Southampton FC  (sobota 16:00)
Newcastle United hostí v duelu třetího kola Premier League Southampton. Domácí jsou zatím bez bodu, ani skóre 2:6 není moc působivé. Hosté na tom však nejsou pomoc lépe, na kontě mají jednu remízu.

Newcastle United vstoupil do nové sezóny dvěma prohrami v úvodních dvou kolech počtvrté za posledních šest let, což manažer Steve Bruce přičítal i kontroverzním rozhodnutím sudích a rozsáhlé marodce. Domácím fanouškům dodává naději fakt, že Newcastle, který by se rád umístil v horní polovině tabulky poprvé od ročníku 2017/18, zvítězil ve čtyřech z předchozích pěti vzájemných ligových střetnutí se Southamptonem.

Doma v St James Parku navíc s tímto soupeřem prohrál v minulých sedmnácti utkáních jen jednou a v předchozích pěti případech mu dal v průměru přes dvě a půl branky. Magpies se zde střelecky prosadili i v 11 z posledních 12 utkání, ale čisté konto se jim v tomto období povedlo udržet jen jednou. Špatnou zprávou z tohoto hlediska je rovněž to, že Newcastle má zraněného prvního i druhého brankáře.

Manažer Southamptonu Ralph Hasenhüttl zhodnotil remízu 1:1 s Manchesterem United jako velký pokrok svého celku. Na cenný bod bude chtít navázat i zde, neboť svého protivníka Bruce porazil v kariéře jen jednou. Hosté se střelecky prosadili v obou úvodních ligových duelech, což jim vzhledem k problémům "Strak" dává velkou šanci uspět.

Saints stále po odchodu Jannika Vestergaarda shánějí před koncem přestupového období posily do defenzivy, což se při pohledu na loňskou sezónu jeví jako rozumné řešení. Southamptonu se totiž venku příliš nevedlo a na půdě soupeře inkasoval průměrně více než dva góly. Počtvrté v řadě také skončil ve druhé polovině tabulky.

Poslední vzájemný duel skončil výhrou Newcastlu 3:2.
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Woodman - Schär, Lascelles, Fernández - Murphy, Willock, Longstaff, Almirón, Ritchie - Saint-Maximin, Wilson.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Livramento, Stephens, Salisu, Perraud - Ward-Prowse, Romeu - Walcott, Djenepo - Adams, Armstrong.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.55 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Norwich City - Leicester City  (sobota 16:00)
Norwich City vyzve ve třetím kole Premier League Leicester City. Domácí celek nezačal sezonu vůbec dobře, po dvou zápasech se krčí na posledním místě se skóre 0:8. Leicester je díky jedné výhře ve středu tabulky.

Norwich se při svém návratu do Premier League nesetkal s úplně příjemným losem, když musel hned čelit dvěma posledním mistrům. Dohromady v těchto zápasech dostal osm branek při výsledcích 0:3 a 0:5 a v součtu se svou předchozí prvoligovou sezónou prohrál v lize už dvanáctkrát v řadě, což představuje třetí nejdelší sérii porážek v historii nejvyšší anglické soutěže.

"Kanárci" si v týdnu spravili chuť, když nasázeli šest branek v pohárovém klání s druholigovým aspirantem na postup Bournemouthem, nicméně v předchozích dvaceti vystoupeních v Premier League nedali nikdy více než jeden gól, což je čtvrtá nejdelší šňůra takových duelů v historii. Mírnou naději jim může dodat skutečnost, že právě Leicester byl posledním týmem, který v lize dokázali porazit, a to v únoru 2020. Doma na Carrow Road s ním navíc v minulých sedmi ligových soubojích prohráli jen jednou.

Také Leicester schytal v minulém kole debakl, když prohrál s West Hamem 1:4. Minimálně čtyři góly navíc dostal v předchozích šesti ligových vystoupeních už třikrát. Nepovedený večer podtrhla i vůbec první červená karta Ayozeho Pereze při jeho 247. vystoupení v anglické lize.

Hosté ale půjdou do utkání v roli favorita, neboť vloni vyhráli minulá čtyři klání proti týmům, které nakonec sestoupily, v součtu 12:1, od Norwiche se navíc tuhý boj o záchranu očekává. Leicester navíc vyhrál i pět z předchozích šesti střetnutí na půdě nováčků soutěže, byť jedinou prohru v nich utrpěl právě zde.

Poslední vzájemný střet skončil překvapivě 1:0 pro Norwich.
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Aarons, Hanley, Gibson, Williams - Lees-Melou, Gilmour, McLean - Cantwell, Rashica - Pukki.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Castagne, Amartey, Söyüncü, Thomas - Tielemans, Ndidi - Pereira, Maddison, Barnes - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.26 - 3.71 - 1.92
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Ham United - Crystal Palace  (sobota 16:00)
David Moyes má důvod k velké spokojenosti - jeho svěřenci totiž vyhráli první dva ligové zápasy a momentálně se vyhřívají na čele tabulky. Po dvou kolech to samozřejmě nic neznamená, nicméně pro West Ham, který měl tradičně problémy s nedobrými starty, jde rozhodně o pozitivní zprávu. Totéž se ale nedá říct o fotbalistech Crystal Palace - nový kouč Vieira zatím stále čeká na to, až jeho svěřenci poprvé rozvlní síť, z úvodních dvou kol vybojovali jen jeden bod za bezbrankovou remízu s nováčkem z Brentfordu, a tak by z londýnského derby nutně potřebovali vytěžit dobrý výsledek.

Zápasy West Hamu zatím nezaujatého diváka rozhodně musí bavit. Hammers se totiž rozhodně nedrží při zdi a na své konto už si připsali dvě přestřelky. V úvodním kole na hřišti Newcastlu nejprve dvakrát prohrávali, vždy se ale dokázali do zápasu vrátit a díky skvělému výkonu v druhé půli nakonec po vítězství 4:2 brali všechny tři body, ke kterým i jednou vstřelenou branku přispěl záložník Tomáš Souček. V druhém ligovém klání jim zase pomohla nedisciplinovanost záložníka Leicesteru Péreze, který po zbytečně tvrdém zákroku vyfasoval rovnou červenou kartu. West Ham toho dokonale využil a po vysokém vítězství 4:1 se posunul do čela ligové tabulky.

Naopak dosavadní zápasy Crystalu Palace vyloženě nudí. Patrick Vieira zatím nenašel správný ofenzivní recept a jeho svěřenci tak ve třech soutěžních duelech ještě nevstřelili gól. Nejprve vyšli střelecky naprázdno na hřišti londýnské Chelsea, kdy krom úniku Zahy prakticky neohrozili branku soupeře, načež se neprosadili ani v domácím klání proti Brentfordu, kde zase v největší šanci duelu nastřelil záložník Gallagher pouze břevno. A Palace se nezadařilo ani v ligovém poháru, kde vypadli po těsné prohře s Watfordem.

Domácímu týmu bude chybět obránce Masuaku, jiné zdravotní problémy ovšem West Ham nehlásí. Z tábora Crystal Palace pak do zápasu nezasáhnou dlouhodobě zranění Eze, Olise a Nathan Ferguson. Kvůli osobním důvodům do zápasu nezasáhne ani kapitán Milivojević.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.21 - 6.06
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Premier League uvidí první vzájemný souboj dvou aspirantů na ligový titul. Na Anfield totiž zavítá úřadující vítěz Champions League - londýnská Chelsea - a očekává se pořádná a strhující bitva. Thomas Tuchel se zatím v konfrontaci s nejlepšími celky Anglie může pyšnit vynikající bilancí a loni na Anfield Road vyhrál, podaří se mu tento kousek zopakovat? Očekává se také nelítostný souboj uzdraveného stopera Virgila van Dijka s útočníkem hostí Romelem Lukakem. Nezaujatý divák se tak v sobotu večer skutečně má na co těšit - nezbývá než doufat, že samotné dění na trávníku naplní předzápasová očekávání.

Liverpool do sezóny vstoupil velmi dobře, v úvodním klání na hřišti Norwiche sice nepředvedl úplně stoprocentně přesvědčivý výkon, když "Kanárky" pustil do několika nadějných příležitostí, svěřence manažera Jürgena Kloppa ovšem podržel spolehlivý Alisson a naopak sami byli v koncovce bezchybní, když díky brankám Joty, Firmina a Salaha zvítězili jednoznačně 3:0.

Minulý týden si pak na své konto připsali i první domácí vítězství v ročníku, když si na Anfield Road poradili s Burnley. Domácímu stratégovi se přístup hostujícího celku pranic nelíbil, Burnley se totiž prezentovalo skutečně tvrdým herním projevem na samé hranici pravidel, nicméně Liverpoolští si i přes veškerou snahu hostí připsali tři body po vítězství 2:0, které zařídili ofenzivní esa Jota s Maném. Nyní tak na třetí tým loňského ročníku čeká první opravdu pořádný test, když na jejich hřiště zavítá Chelsea, která má po loňském vítězství v Champions League jen ty největší ambice.

Chelsea se během přestupového období podařilo do kádru opětovně přivést Romela Lukakua, který své schopnosti naznačil hned při své obnovené premiéře v modrém dresu na hřišti Arsenalu. Již během první půle se zapsal na střeleckou listinu a prakticky po celý zápas naplno ukazoval, co Chelsea v loňském ročníku tolik chybělo. Thomas Tuchel může být se startem do nové sezóny taktéž nadmíru spokojený, jeho svěřenci totiž nejprve se štěstím vyhráli evropský Superpohár, když se jim po penaltovém rozstřelu podařilo zdolat Villarreal, načež si v lize pohodlně poradili s Crystal Palace a následně také s Arsenalem. Na Tuchela přitom v podstatě až do konce září nečeká v ligové soutěži žádný jednodušší zápas, po Liverpoolu totiž následuje domácí střet s Aston Villou, výlet na hřiště Tottenhamu a domácí bitva s Manchesterem City - německý stratég je tak jistě rád, že jeho ovečky začátek ročníku našel v odpovídající formě.

Liverpool už může počítat s obráncem Andym Robertsonem, který by utkání mohl začít v základní sestavě. Minimálně na lavičku by mohl usednout také záložník Fabinho, mimo hru však stále zůstává záložník Milner.

V základní sestavě hostí se pravděpodobně objeví uzdraví N'golo Kanté, k dispozici ovšem nebude stoper Zouma, který řeší svůj přestup do West Hamu. Nejistá je pak situace okolo Christiana Pulisice a Rubena Loftus-Cheeka, oba jmenovaní měli před duelem s Arsenalem pozitivní test na koronavirus a neví se, jestli už mohou do utkání zasáhnout.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.33 - 3.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.West Ham United22008:36
2.Chelsea FC22005:06
 Liverpool FC22005:06
4.Brighton & Hove Albion22004:16
5.Tottenham Hotspur22002:06
6.Manchester United21106:24
7.Everton FC21105:34
8.Brentford FC21102:04
9.Manchester City21015:13
10.Aston Villa21014:33
11.Watford FC21013:43
12.Leicester City21012:43
13.Southampton FC20112:41
14.Crystal Palace20110:31
15.Leeds United20113:71
16.Wolverhampton Wanderers20020:20
17.Burnley FC20021:40
18.Newcastle United20022:60
19.Arsenal FC20020:40
20.Norwich City20020:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1822)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele