Leonardo Plus

Poruchy příjmu potravy jsou stále větším problémem

Leonardo Plus

Poruchy příjmu potravy jsou stále větším problémem
Leonardo Plus

Plus

Ke známé mentální anorexii nebo bulimii se přidává v poslední době například ortorexie, tedy chorobná posedlost po extrémně zdravé stravě. O problematickém stravování mluví v Leonardu Plus profesorka Hana Papežová z Centra pro poruchy příjmu potravy Psychiatrické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Moderuje Andrea Skalická.

Přepis epizody

Přepis mluveného slova do textu je prováděn automatizovaným systémem a proto obsahuje mnoho nepřesností. Je určen pouze pro rychlou orientaci a vyhledávání. Nalezené výsledky vyhledávání jsou v přepisu zvýrazněny podbarvením.
  • Duchy příjmu potravy postihují až 70 milionů lidí na celém světě a mají nejvyšší úmrtnost ze všech duševních onemocnění. Lékaři s nimi svádějí boj také u nás a léčí čím dál mladší ročníky, děti i dospívající pacienti jsou také stále častěji hospitalizováni. Pobyt v nemocnici při mentální anorexii nebo bulimii jim ale často zachrání život. Neléčené poruchy příjmu potravy mohou mít totiž fatální následky. Jenže přiznat si, že právě moje dítě takovou poruchu má, bývá pro mnohé rodiče velmi obtížné. Nejen o tom budeme mluvit v dnešním Leonardu + s vedoucí Centra pro poruchy příjmu potravy psychiatrické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze prof. Hanou Papežovou. Dobrý poslech přeje od mikrofonu Andrea Skalická.

  • Leonardo.

  • Hostem Leonarda + je tedy psychiatrička Hana Papežová, která se zaměřuje na léčbu a diagnostiku poruch příjmu potravy. Dobrý den, paní profesorko.

Více z pořadu

Ostatní také poslouchají