Útok na vačnatce v Beskydech: Klokánka zachránili, ale roztrhali mu mámu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Útok na vačnatce v Beskydech: Klokánka zachránili, ale roztrhali mu mámu

Mládě přežilo ve vaku matky
Mládě přežilo ve vaku matky (Horečky ranč)

Jako velká voda se přiřítili dva psi na rodinný ranč Horečky poblíž Frenštátu pod Radhoštěm. Jejich útok odnesla klokaní rodinka. Máma Sunny nepřežila, tátu Skippyho hledají. A malé klokáně (5 měs.) piplají v náhradním vaku.

Zuřiví psi vtrhli do areálu brzy nad ránem přes plot. „Normálně ho kus vyškubli. Zaútočili ve výběhu klokanů Bennettových a potrhali nám i týpí,“ popsal majitel ranče Luděk Böhm. Ten na místo přijel poté, co mu lidé volali, že v lesích viděli skákat klokana. „Šlo o samce Skippyho, který uprchl. Samice Sunny útok bohužel nepřežila. Jejich malé klokáně útok přežilo ukryté v matčině vaku. Vzali jsme ho na veterinu do Frýdku-Místku, ujala se ho doktorka, která ví, jak o něj pečovat,“ popsal Böhm. „Na radu jedné zkušené chovatelky klokanů objednala speciální krmivo z Dánska. Klokáně je zahříváno ve vaku z kožešiny a bavlny. Sem tam se proskočí, pak se do něj vrací,“ pokračoval. Klokánek je starý asi pět měsíců, po stejnou dobu bude růst ve vaku – mláďata zůstávají v matčině vaku právě 10 měsíců. „Snad se ho povede vypiplat,“ doufá Luděk Böhm, který také poděkoval za velkou podporu veřejnosti i kolegů chovatelů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.