Fortuna:liga: Nečekané kolapsy favoritů! Plzeň padla u nováčka z Hradce, Slavia uhrála v Karviné jen remízu

Fortuna:liga: Nečekané kolapsy favoritů! Plzeň padla u nováčka z Hradce, Slavia uhrála v Karviné jen remízu
AKTUALIZOVÁNO

Čtyřmi nedělními zápasy pokračovalo šesté kolo Fortuna:ligy a těmi šťastnějšími v nich byli domácí. Hradec si připsal šokující triumf 1:0 nad Plzní, Bohemians přetlačily 4:2 Teplice, Olomouc deklasovala čtyřmi góly Jablonec a Karviná v nastavení vyválčila bod se Slavií. 

Hradec - Plzeň

Výsledek, který se určitě nečekal. Fotbalisté Plzně podlehli nováčkovi z Hradce Králové 0:1 a vůbec poprvé v sezoně ztratili ligové body. Západočeši tak tento týden prožili již druhé velké zklamání. Tím prvním a závažnějším bylo vypadnutí z playoff Evropské konferenční ligy, kde se nad jejich síly ukázala být CSKA Sofia.

O vítězi střetnutí na východě Čech rozhodla krásná trefa Jakuba Rady z 58. minuty. Hosté se do větších akcí prakticky nedostávali, navíc si plzeňští Kaša s Řezníkem málem vstřelili vlastní gól.

Olomouc - Jablonec

Zatímco v první půli pohedného zápasu mezi Olomoucí a Jabloncem si šance vytvářely oba týmy, po přestávce už to byli pouze domácí. Ti šli do vedení už po třech minutách, kdy se zblzka trefil Pablo Gonzáles, na jehož trefu navázal po změně stran Odřej Zmrzlý.

Klíčový okamžik nastal po hodině hry, kd v tutovce zaváhal Martin Doležal a pak přišel trest. Vlastně hned dva. O oba se postaral střídající Martin Hála a Sigma tak porazila Jablonec jasně 4:0, rozdíl to ale mohl být i výraznější.

Bohemians - Teplice

Hráči Bohemians se na šestý pokus dočkali prvního vítězství v sezoně. V Ďolíčku porazili Teplice 4:2, zápas se ale zprvu nevyvíjel v jejich prospěch. Za hosty skóroval v první půli Mareš, v závěru první půle ale Jan Chramosta s Danielem Krchem převrhli misku vah na stranu klokanů.

Po změně stran Chramosta proměnil i svou druhou penaltu a bylo rozhodnuto. V samém závěru sice snížil Jan Fortelný, Matěj Koubek ale v nastavení přidal čtvrtý zásah Pražanů.

Karviná - Slavia

Matný pohárový výkon nedokázala v neděli v lize napravit ani Slavia, která jen remizovala 3:3 v Karviné. Slávisté navíc prohrávali od  27. minuty, kdy se trefil Michal Papadopulos, posléze ale otočili kormidlo utkání trefy Ivana Schranze s Tarasem Kačarabou.

Domácí vyrovnali v 55. minutě, kdy se trefil Antonín Svoboda, jen deset minut poté však Slavii vrátil vedení Ibrahim Traoré. V nastavení se ale ještě prosadil střídající Kacper Zych, takže červenobílí domů odjeli jen s bodem. 

MFK Karviná - Slavia Praha 3:3 (1:2)

Branky: 27. Papadopulos, 55. Svoboda, 90.+1 Zych - 35. Schranz, 45. Kačaraba, 65. Traoré. Rozhodčí: Julínek - Hájek, Hurych - Pechanec (video). ŽK: Šehič, Papadopulos, Bartošák, Stropek, Weber (trenér), Baránek (asistent trenéra) - Ousou, Traoré, Ekpai. ČK: 62. Weber. Diváci: 3680.


Sigma Olomouc - FK Jablonec 4:0 (1:0)

Branky: 73. a 79. Hála, 3. González, 58. Zmrzlý. ŽK: Daněk, Poulolo, Vepřek - Považanec, Rada (trenér), Zelený, Doležal, Krob. Rozhodčí: Berka - Nádvorník, Novák - Machálek (video). Diváci: 3005.

Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 4:2 (2:1)

Branky: 41. a 59. obě z pen. Chramosta, 45.+2 Krch, 90.+3 Koubek - 22. Mareš, 89. Fortelný. Rozhodčí: Zelinka - Kříž, Vodrážka - Franěk (video). ŽK: Květ, Köstl - Chlumecký, Mareš, Knapík, Jukl. Diváci: 3379.

FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 1:0 (0:0)

Branka: 58. Rada. Rozhodčí: T. Klíma - Caletka, Dohnálek - Kocourek (video). ŽK: Kodeš, Dvořák, Král, Leibl, Harazim, Fendrich - Chorý, Řezník, Bílek (trenér). Diváci: 1243.