V brněnské nemocnici se pacienti olizují! Trtílek kvůli pandemii k Oliverovi neodjel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

V brněnské nemocnici se pacienti olizují! Trtílek kvůli pandemii k Oliverovi neodjel

Strávníky ve svatoanenské nemocnici hýčká Michal Trtílek.
Strávníky ve svatoanenské nemocnici hýčká Michal Trtílek. (Foto Aha! – Jiří Nováček, ara)

Strávníky ve svatoanenské nemocnici hýčká kuchař Michal Trtílek (30). Ten se chystal odjet na stáž ke slavnému kuchaři Jamiemu Oliverovi do Londýna, pandemie covidu jej ale od sbalených kufrů ze dne na den přivedla z luxusního hotelu Borgo Agnese do nemocniční kuchyně!

Kuchař ale nelituje. Vaření pro 1300 strávníků denně jej motivuje. „Jde o neuvěřitelný rozdíl, hlavně v množství vaření. Také v práci se surovinami. Zatímco v Borgu si člověk ukázal a dostal vše, co chtěl, tady je to naopak. Do poslední chvíle nevíte, co vám do kuchyně přijede,“ svěřil se. Práce v špitální kuchyni je podle něj navíc mnohem fyzicky náročnější než v hotelu. „Taháte těžké věci, vše děláte ve velkém množství,“ usmívá se. Výzvu vařit pro lékaře a sestřičky nebere Michal jako krok zpátky. „To v žádném případě. Jde jen o jiný druh gastronomie. Sám pro sebe jí říkám kotlařina. Naučil jsem se tu pracovat v obrovském kolektivu lidí,“ pochvaluje si.

Jamie Oliver je celebritou mezi kuchaři.

Ze 400 na 1300 strávníků
Nemocniční vaření Trtílek se svými kolegy neuvěřitelně pozvedl. „Před dvěma lety jsme měli čtyři stovky strávníků, dnes chodí na obědy třináct set lidí,“ vysekl poklonu svatoanenské gastronomii ředitel špitálu Vlastimil Vajdák (48).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.