Hlavní obsah

Nová hvězda irského thrilleru audioknižně

Právo, Ilja Kučera ml.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V podání Lukáše Hlavici a v režii Ondřeje Davida se českému posluchači právě dostal nový audioknižní thriller Andělé smrti. Pod, pravda, trochu rodokapsovým názvem se skrývá patnáctiapůlhodinové temné drama plné záhad a přesahů do minulosti.

Foto: Radioservis

Obal audioknihy

Článek

Když se v anglickém originále román v knižní podobě v roce 2017poprvé objevil, stal se čtenářskou senzací svého žánru a jeho prodej rychle překročil půl milionu výtisků. Autorka Patricia Gibneyová žije v srdci Irska, kam je děj situován. Je matkou tří dětí a literární práce je pro ni způsobem, jak se vyrovnat se ztrátou manžela.

Debutovala knížkou pro děti, po níž následovali Andělé smrti, první část série s inspektorkou Lottie Parkerovou. Mezi autorkou a hlavní hrdinkou lze vypozorovat jisté podobnosti. I Parkerová je ovdovělou matkou tří dětí a se svým osudem se snaží vyrovnat prací, v jejím případě policejní. Tady ovšem naštěstí autobiografické rysy končí.

Parkerová totiž nakonec odhaluje děsivý příběh plný násilí, krutosti, zneužívání dětí a zvůle církevních hodnostářů. Ten se začíná rozplétat ve chvíli, kdy je v katedrále nalezena zavražděná žena a tentýž den zahyne dosti podezřelou sebevraždou muž, přičemž oba mají na noze záhadně neumělé tetování. Začíná příběh, jehož středobodem se postupně stává zrušený klášter svaté Anděly, bývalý církevní sirotčinec, jehož obyvatelé byli vystavováni zvůli, zvrhlosti a bezpráví.

Pro Parkerovou se příběh postupně stává osobním, když zjišťuje, že klášter je provázán i s osudy její rodiny. Děj se odehrává v současnosti, ale přináší i reminiscence do sedmdesátých let, kdy některé z nyní dospělých postav ve zmíněném klášteře ne úplně dobrovolně žili.

Audiokniha Andělé smrti disponuje vším tím, co k drsnému a temnému thrilleru patří. Vedle dramatických až šokujících zvratů a překvapení nabízí i tajemno a vydatnou porci záhadnosti.  Kromě toho ústřední hrdinové děje rozhodně nepůsobí ploše a nedůvěryhodně. Poctivě a důkladně jsou propracovány i jejich vztahy.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám