Hokejistky na mistrovství světa podlehly Japonsku, o páté místo si nezahrají a turnaj pro ně končí

České hokejistky prohrály na mistrovství světa v Calgary s Japonkami 2:3 a na turnaji končí. Přišly tak o možnost posunout se na příštím šampionátu do elitní skupiny. Japonky čeká zápas o 5. místo proti Ruskám, jimž se stejným výsledkem podařilo zdolat Němky.

Calgary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zatímco v utkání základní skupiny Češky dominovaly a zvítězily před týdnem 4:0, tentokrát tahaly za kratší konec.

Holky tam nechaly všechno, hodnotí trenér české reprezentace čtvrtfinálovou prohru s Finskem

Číst článek

Na konci 14. minuty otevřela v přesilovce skóre Hanae Kubová. Už o tři minuty později sice Dominika Lásková dorážkou dostala puk za brankovou čáru, po trenérské výzvě ze strany japonské střídačky však gól nebyl uznán kvůli kontaktu s brankářkou.

České hokejistky vyslaly během celého zápasu na Nanu Fudžimotovou celkem 33 střel, ale v souladu s pravidly se dočkaly úspěchu až ve 25. minutě, kdy vyrovnala Alena Mills.

Ještě před druhou přestávkou však vrátila díky další využité početní výhodě vedení na stranu Japonek Rui Ukitaová. V následném oslabení trefila Kateřina Mrázová tyčku.

Osm minut před koncem zazvonily na brankovou konstrukci krátce po sobě Michaela Pejzlová a Lásková. Místo vyrovnání však v čase 58:02 zvýšila Akane Šigaová. Už za 43 sekund sice dokázala při power play v českém podání odpovědět Daniela Pejšová, na vyrovnání už však svěřenkyně kouče Tomáše Paciny nedosáhly.

Mistrovství světa hokejistek v Calgary - o 5. až 8. místo:

ČR - Japonsko 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. Mills (Tejralová, Křížová), 59. Pejšová (Mills, Přibylová) - 14. Kubová (Aoi Šigaová, A. Toková), 37. Ukitaová (Koikeová, Hosojamadová), 59. Akane Šigaová. Rozhodčí: Senuková (Kan.), Jermaková - Mochovová (obě Rus.), Heikkinenová (Fin.). Vyloučení: 6:2. Využití: 0:2. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme