Internetem kolují kdejaké lživé bizarnosti a jejich objem se v době koronavirové pandemie dramaticky nafoukl. Dezinformační zprávy, které mají podkopat věrohodnost bezpečnostních opatření a očkování, na nás vyskakují ze všech stran.

A protože desetiřádkové titulky přitažené za vlasy a příspěvky psané capslockem už nepřitahují tolik pozornosti, pustili se dezinformátoři do nového formátu: Pohřbí známou tvář.

„Šokující! Moderátor Viktor Vincze měl podlehnout vakcíně Pfizer. Mám to přímo od známé z nemocnice na bratislavských Kramároch. Stalo se tak dnes brzo ráno. Jedinou příčinou bylo selhání obou ledvin jako přímý důsledek očkování,“ stojí v hojně šířeném příspěvku na sítích.

A tím to zdaleka nekončí. Na dalších řádcích pisatel jménem Ján tvrdí, že pitevní zpráva „záhadně“ zmizela a onu známou z nemocnice pod hrozbou vyhazovu přinutili mlčet. Proč o náhlé smrti oblíbeného „markízáka“ jeho domovská stanice nevydala tiskovou zprávu? Autor příspěvku zná odpověď.

Předpokládám, že Markíza řekne, že dal výpověď. Co jiného má udělat? Markíza má obrovské štěstí, že lidé, kterým to ještě myslí, se na ni nedívají,“ tvrdí odpůrce očkování a v závěru svého šokujícího příspěvku apeluje na své souputníky, aby zprávu rozšířili až k ovečkám.

Netrvalo dlouho a z druhého břehu se ozval sám Vincze. Moderátor na instagramu zveřejnil screenshot zmíněného příspěvku a napsal: „Ovečky, zdravím vás ze záhrobí. Dnes večer za mě Televizní noviny odvysílá hologram,“ zavtipkoval manžel Banášové.

VIDEO: Banášová: Žádost o ruku mě zaskočila! A vlastně proč ne...

Video
Video se připravuje ...

Banášová: Žádost o ruku mě zaskočila! A vlastně proč ne... David Turek

Fotogalerie
67 fotografií