Velké zklamání, přiznává Mills v slzách. Mrázová už se dívá dopředu

Foto: HHOF-IIHF Images

Takhle si svůj konec na mistrovství světa nepředstavovaly. Den po nešťastné čtvrtfinálové porážce s Finskem české reprezentantky v duelu o umístění narazily na Japonky. Ve skupině český národní tým soupeře z Asie porazil rozdílem čtyř branek, jenže v důležitém souboji, který vítěze poslal do zápasu o páté místo, Češky padly a na MS se loučí. „Je to velké zklamání,“ mrzí českou kapitánku Alenu Mills.

„Nebyl to náš nejlepší výkon. Věděly jsme, že Japonky mají rychlý přechod do útoku. Všechny holky se snažily, chtěly jsme odvést co nejlepší práci. Daniela Pejšová na konci zápasu snížila, ale zbývala snad minuta a půl do konce. Přála bych si, abychom snížily trochu dříve. Musím ale říct, že všechny holky tvrdě makaly,“ cení si Alena Mills

Na české kapitánce bylo vidět, jak moc ji neúspěšný konec na turnaji mrzí. Do očí se jí hnaly slzy. „Je to velké zklamání. Nebýt posledního zápasu, myslím, že jsme odehrály dobrý turnaj. Samozřejmě z každého zápasu se můžeme poučit a vylepšit to, ale sedmé místo není výsledek, ve který jsme doufali,“ přiznává kapitánka českého výběru.

Co zlepšit do příště? „Musíme hrát každý zápas šedesát minut. Měly jsme pasáže, kdy třeba deset minut nebylo dobrých. Byly tam zkrátka výpadky. Tímhle se musíme projít a celých šedesát minut se držet našeho plánu. A je jedno, jestli hrajeme proti Finsku, Japonsku, nebo komukoliv jinému,“  dodává Mills.

Musíme se poučit z našich chyb, velí Mrázová

„Měly jsme hodně šancí. Na začátku jsme byly lepší, ale pak Japonky srovnaly hru. Víme, že jsou rychlé. Navíc jsme měly moc vyloučení a zápas už nešel směrem, jakým jsme si představovaly. Prohrávaly jsme o gól, snažily jsme se skórovat a dostat se zpátky, ale pak jsme dostaly třetí gól a snížit se nám podařilo až v samém závěru,“ popisuje duel s Japonskem Kateřina Mrázová.

Jak vnímala odstoupení spoluhráčky Kláry Hymlárové kvůli zranění ve druhé třetině? „Klára je důležitou součástí našeho týmu. Když se tohle stane během zápasu, je to těžké, ale snažily jsme se dál soustředit na hru a hrát i za Kláru. Každopádně doufáme, že bude v pořádku,“ vzkazuje své spoluhráčce.

Jak hodnotí celkové vystoupení českého týmu na turnaji? „Sehrály jsme dobré zápasy i horší. Musíme se poučit z chyb a držet se našeho herního plánu. Víme, že když ho plníme, funguje to. Musíme se soustředit na detaily. Víme, že jsme dobrý tým, ale musíme to potvrdit v dalších zápasech a na dalších turnajích,“ kouká se dopředu nejužitečnější hráčka uplynulé sezony švédské nejvyšší soutěže.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz