Německý veslař vyhrál v roce 2018 světový titul v bulharském Plovdivu a na Olympijský hrách v Tokiu získal stříbrnou medaili na dvojskifu. Světovými cyklistickými médii jeho jméno prolétlo loni v zimě, když vyhrál Mistrovství světa ve virtuální cyklistice. V aplikaci Zwift porazil v 50kilometrovém závodě mnoho profesionálních cyklistů. A evidentně to zaujalo i tým Deceuninck - Quick-Step, který si sedmadvacetiletého veslaře pozval na stáž. 

"Znamená to pro mě hodně. Vždy jsem se chtěl stát cyklistou, ale kvůli veslování jsem se tomu nemohl věnovat na 100 %. Teď, když je po Olympiádě, kde jsem uspěl, se můžu soustředit na cyklistiku. Začít v Deceuninck - Quick-Step, nejúspěšnějším týmu světa, je skvělou příležitostí. Vychovali spoustu skvělých závodníků a pomáhají svým jezdcům zlepšovat se," říká Jason Osborne.

"Cyklistika byla vždy součástí mého tréninku. Základní vytrvalostní trénink objíždím na kole od roku 2012, kdy jsem si poprvé koupil silniční kolo. Postupně jsem se do toho víc dostal, jel jsem nějaké závody, zlepšil se a snažil se vyvíjet. Mám rád časovky a taky kopcovité tratě, kde potřebujete použít výbušnost. Je to podobné jako ve veslování. Je mi jasné, že se toho musím hodně naučit, ale chci na to jít postupně a uvidím, kam až dojdu." 

Podle Koena Pelgrima, trenéra týmu Deceuninck - Quick-Step, se belgický celek pokusí Osbornovi pomoci jak nejlépe umí: "Všimli jsme si Jasonových fyzických předpokladů na světovém šampionátu v Esportu a jeho potenciál jsme si potvrdili na testech, které jsme s ním absolvovali. Jsme zvědaví, jak to prodá v závodech. Bude se muset naučit zákonitosti sportu, ale to musí každý mladý závodník. Naše zkušenosti mu s tím pomůžou."      

Deceuninck - Quick-Step zatím neoznámil, jakých závodů se Osborne ve zbytku sezóny zúčastní. Stážisti nejezdí podniky WorldTour a nemají uzavřenou profesionální smlouvu. Deceuninck se tím nezavazuje angažovat Osborna v sezóně 2022.