Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sportovní reinkarnace. Stříbrný veslař z Tokia usedne na kolo, stane se Štybarovým parťákem

Stříbrní Němci Jonathan Rommelmann a Jason Osborne v závodu dvojskifu lehkých vah na olympijských hrách v Tokiu. foto: AP

Stříbrný olympijský medailista ve veslování Jason Osborne absolvuje zbytek cyklistické sezony v elitním týmu Deceuninck-Quick Step jako stážista. Podle agentury DPA by měl německý sportovec se stájí, za kterou jezdí i Zdeněk Štybar a Josef Černý, absolvovat několik závodů.
  9:25

„Znamená to pro mě hrozně moc. Vždycky jsem chtěl přejít ke kolům, ale s veslováním to nejde. Teď po olympijských hrách, kde se mi zadařilo, se na to můžu plně zaměřit,“ uvedl Osborne.

Své možnosti na kole naznačil loni v prosinci, kdy na platformě Zwift ovládl premiérové mistrovství světa ve virtuální cyklistice. Dvakrát startoval i na německém šampionátu v silniční cyklistice - v časovce skončil v roce 2018 osmý a předloni šestý.

V Tokiu skončil s Jonathanem Rommelmannem druhý v závodu dvojskifů lehkých vah, v němž obsadili čtvrté místo čeští veslaři Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek. Z roku 2018 má sedmadvacetiletý Němec titul mistra světa na skifu lehkých vah.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...