Verva podepsala mladíky, Slavík s Vopatem se porvou o extraligu

Foto: hcverva.cz

O co nejlepší pozici v hierarchii Litvínova budou bojovat dva osmnáctiletí útočníci: Mládežnický reprezentant Marek Slavík a navrátilec Jan Vopat podepsali s klubem víceleté smlouvy.

S Vervou se na nějaký čas loučí Michal Gut, v širším kádru ale dál figurují jiní mladíci z hledáčku českých reprezentací. Pokud jde o ročník 2002, útočník Lukáš Stehlík má poměrně pevné místo ve dvacítce a víkendový turnaj v Hodoníně mu vyšel parádně, na mistrovství světa stále pomýšlejí i obránci Ondřej Baláž s Jiřím Hávou.

O slovo se však hlásí také mladší talenti. Česko reprezentoval na jarním šampionátu osmnáctek forvard David Skuhrovec, a právě jeho vrstevníky jsou Marek Slavík s Janem Vopatem, kteří teď podepsali s Litvínovem kontrakty shodně na dva roky s roční opcí.

„Jsou to naši odchovanci. Pokud budou pracovat, jak mají, tak s nimi samozřejmě do budoucna počítáme. Odehráli za nás nějaké přípravné zápasy. Dostávají šanci i v Litoměřicích, aby mohli hrát dospělý hokej,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Marek Slavík

Marek Slavík | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

„Budou k dispozici také juniorce, kde by měli patřit mezi lídry a měli by to každý den potvrzovat. Svou prací a tréninkem si musí vybojovat místo v A-mužstvu,“ podotýká.

Oba dva mladíci nastoupili za Vervu do prvních dvou přípravných bitev s Karlovými Vary a Mladou Boleslaví. Marek Slavík už na konci minulého ročníku debutoval v extralize, o prázdninách také oblékl dres reprezentační devatenáctky na turnaji Summer Hockey Challenge v Německu.

„Marek udělal velký progres už loni. Více jak polovinu sezony s námi trénoval, protože byla kvůli covidu pozastavená juniorská soutěž a mládež nemohla trénovat. Má dobře našlápnuto, ale musí to dál potvrzovat,“ hlásí Vladimír Országh, hlavní kouč litvínovského áčka.

To Jana Vopata covidová stopka nepostihla tak fatálně, už před startem loňského ročníku totiž zamířil do Finska. V Ilvesu Tampere odehrál deset zápasů nejvyšší soutěže U18 s bilancí 3+7, dalších patnáct startů pak přidal v elitní lize dvacítek, kde nebodoval.

Vopatovo jméno je nejen litvínovským fanouškům moc dobře známé: Jeho otec jan odehrál 128 zápasů v NHL a nyní pracuje pro St. Louis Blues jako ředitel evropského skautingu. Strýc Roman měl zámořskou kariéru prakticky stejně bohatou, známý byl hlavně díky svým bitkám.

„Honza je odchovancem klubu, který se po roce vrátil z Finska. Trénoval s námi celou letní přípravu. Dostal šanci v přípravných duelech a nastupoval i za Litoměřice. K dispozici by měl být i juniorům, kde je letos soutěž sestupová,“ dodává Országh.

Aktuální kádr HC VERVA Litvínov

Brankáři: David Čermák, Denis Godla, Šimon Zajíček.

Obránci: Ondřej Baláž, Uvis Balinskis, Patrik Demel, Jiří Háva, Marek Hrbas, Aaron Irving, Daniel Kolář, Matěj Stříteský, Denis Zeman.

Útočníci: Tim Danielčák, Giorgio Estephan, František Gerhát, Martin Havelka, Viktor Hübl, Richard Jarůšek, Ondřej Jurčík, Andrej Kudrna, Vojtěch Kysela, František Lukeš, Tomáš Pospíšil, David Skuhrovec, Marek Slavík, Lukáš Stehlík, Petr Straka, Matúš Sukeľ, Přemysl Svoboda, Jan Vopat, Patrik Zdráhal, Pawel Zygmunt.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz