InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy obrazů Josefa Synka se křtem monografie

    neděle 19.5 16:00 - Muzeum, Blatná

  • Vlastivědný výlet na Pravětínská lada

    neděle 19.5 7:40 - Volyně – sraz na náměstí Svobody

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Házenkáři v Sezimově Ústí zvou na oslavy 80 let od založení oddílu

V sobotu se v Sezimově Ústí potkají při oslavách 80 let házené hráči napříč generacemi. , Autor: Josef Janda

V sobotu se v Sezimově Ústí potkají při oslavách 80 let házené hráči napříč generacemi.     Autor: Josef Janda

SEZIMOVO ÚSTÍ - Letos v únoru uběhlo 80 let od založení oddílu házené v Sezimově Ústí. Házenkáři Spartaku plánují v souvislosti s oslavami výročí na sobotu 4. září tradiční házenkářské derby Planá – Sezimák. Organizátoři připravili program na celý den. Ve sportovní hale v Sezimově Ústí se během něj předvedou házenkáři napříč generacemi od přípravek až po dva kmety nad 80 let – Zdeňka Soukupa a Jaroslava Pešata. Dorazit by měl i pamětník olympijské účasti 1976 v Montrealu. „Tímto zveme všechny příznivce házené, současné i minulé házenkáře,“ vzkazuje za Spartak jeden z trenérů Miloš Vojta. Házenkáři chtěli oslavy uspořádat v červnu, kvůli covidu se ale rozhodli přesunout akci na září.

 

Házená je v Sezimově Ústí tradičním sportem. „V únoru jsme oslavili osmdesát let od založení oddílu házené. Tento sport patří v Sezimově Ústí k nejstarším sportům," připomněl Vojta. Na zavedené derby Planá – Sezimák spojené s oslavami výročí pozvali organizátoři i starosty měst Sezimovo Ústí a Planá nad Lužnicí. „Všem návštěvníkům chceme představit aktivní hráče. Dopoledne se představí děti, odpoledne pak muži a ti, kteří nehrají házenou každý den," dodal za Spartak trenér Vojta.

Celodenní program zpestří i atraktivní doplňkové aktivity. „Budeme mít radar na měření rychlosti a sportovci se mohou poměřit v běhu mezi překážkami," představil další zajímavou sobotní náplň Miloš Vojta. K občerstvení poslouží jako obvykle bohatý bufet.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace