zdroj: Blizzard

Diablo II: Resurrected ukazuje pekelnou řezničinu v podání barbara

31. 8. 2021 15:40 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Už jen zhruba tři týdny nás dělí od vydání Diablo II: Resurrected, remaku legendárního hitu z roku 2000 a jeho neméně legendárního, o rok mladšího datadisku. Pokud vás hra zajímá, přečtěte si moje dojmy z hraní beta verze, která víc než bohatě naznačila, jak moc se Blizzardu podařilo dvě dekády starý titul přiblížit moderní podobě.

Vývojáři nyní vypustili do světa video, které představuje první z hratelných tříd. Brutální a nesmiřitelný barbar je zkušenou mašinou na zabíjení, drvitelem pekelných hord schopným svými bojovými pokřiky podpořit celou družinu, a navíc může mistrovsky ovládnout prakticky všechny třídy zbraní na blízko, které hra nabízí.

Pokud jste s barbarem prošli peklem, určitě si pamatujete jeho typické skilly, ať už jde o první Bash, Leap Attack, který vám může pomoct ze zdánlivě nepřekonatelné skrumáže monster, nebo nepřekonatelný tanec smrti Whirlwind, při kterém se hrdina roztočí jako tornádo a rozsévá kolem sebe jen zmar a zkázu.

Dá se očekávat, že do vydání nám Blizzard v podobném duchu představí i zbylý ansámbl. Diablo II: Resurrected nabídne všechny hratelné třídy z původní hry, kromě barbara tedy také paladina, nekromanta, amazonku a kouzelnici, z datadisku pak samozřejmě dorazí i mrštná vražedkyně a zvířecí kamarád druid.

Sami nebo se skupinkou přátel se můžete vydat na pouť pěti akty, porazit všechna tři Prvotní zla a jejich démonické přisluhovače a najít u toho minimálně dvacet tun kořisti. Diablo II: Resurrected nabídne cross-platform progres, pokud si tedy hru koupíte na více zařízení, můžete na každém hrát s toutéž postavou. Očekávaný cross-platform multiplayer se ale bohužel nekoná.

Hra míří kromě PC také na konzole současné i minulé generace a na Switch, termín vydání je stanoven na 23. září.

Nejnovější články