Dynafit DNA. Propracovaná kolekce od hlavy k patě do těch nejnáročnějších terénů!

0

Nová kolekce Dynafit DNA je ultralehký integrovaný systém od hlavy až k patě pro závody v trailovém běhu, který obsahuje vše, co potřebujete, a nic méně než to, co potřebujete, s hmotností nižší než jeden kilogram. V podstatě celou kolekci kterou vidíte na fotkách níže máme nějaký měsíc a poctivě jí testujeme. Ultimátní test byl rozhodně GGUT pár týdnů zpět (naše recenze zde), nebo více o celém závodě zde.

Boj s časem je součástí DNA značky Dynafit a závodní produkty jsou neodmyslitelnou součástí filozofie této sportovní značky. Špičkoví profesionální skialpinisté, kteří chtějí ze závodů i tréninku dostat to nejlepší, se již několik sezón spoléhají na zimní kolekci ultralehkých a vysoce výkonných výrobků Dynafit DNA. Od léta 2021 mají i trailoví běžci konečně k dispozici závodní sestavu, kterou mohou využít k dosažení svých nejambicióznějších cílů.

“Jsme atletická značka, která navrhuje a vyrábí integrované systémy produktů pro horské vytrvalostní sporty,” vysvětluje Benedikt Böhm, atlet a generální manažer Dynafit (určitě si s ním dejte náš velký rozhovor).

“V posledních sezónách jsme se zaměřili na vývoj systému i pro závody v trailovém běhu a nyní představujeme první letní kolekci Dynafit DNA v návaznosti na to, co již děláme v zimě pro skialpinistické závody. Jedná se o ultralehké, technické a vysoce funkční soutěžní výrobky, které jsou odbourány na to nejnutnější, abyste se co nejrychleji dostali na vrchol, ať už závodíte o první místo, nebo závodíte proti svým limitům.”

Nová kolekce Dynafit DNA se skládá z lehkých, propracovaných produktů vyrobených nejlepšími dostupnými technologiemi a obsahuje vše potřebné od hlavy až k patě: oblečení, doplňky a obuv, které umožňují zvolit kompletní závodní sestavu s celkovou hmotností nižší než jeden kilogram. Nová kolekce DNA také odráží hodnoty značky Dynafit díky poutavé minimalistické černobílé estetice pro muže i ženy.

DYNAFIT ALPINE DNA: lehká obuv pro technické soutěže

Alpine DNA je závodní evolucí modelu Alpine Pro, bestselleru značky Dynafit pro trailový běh. S hmotností pouhých 240 gramů (200 gramů v dámské verzi) byla bota Alpine DNA vyvinuta pro rychlé, technické traily s náročnými sjezdy a je ideální pro závody na střední a dlouhé vzdálenosti. Naše velká recenze zde.

Střih je přesný, dokonale přizpůsobivý díky tradičnímu systému šněrování, který umožňuje bezpečnou a pohodlnou fixaci nohy, a přídavné stélce DNA Volume Reducer, která umožňuje dále snížit průměrný objem boty. Rocker mezipodešve umožňuje dynamický a citlivý pocit při běhu a maximalizuje energii nohy. Podešev Vibram® se směsí Megagrip zajišťuje bezpečnou přilnavost a trakci na mokrém i suchém horském terénu, což z modelu Alpine DNA činí ideální botu pro dosažení vašich cílů v závodech.

Co víc dodat? Lehká závodní obuv, která se stává naše nejoblíbenější hned po Feline Up Pro (naše velká recenze zde). Jediné co bychom vyměnili jsou zcela jistě tkaničky.

DYNAFIT DNA 2IN1 SPLIT SHORTS: výkon a pohodlí

Velmi lehké pohodlí s praktickými funkcemi: Šortky DNA 2v1 Split Shorts váží pouhých 115 nebo 90 gramů (dámská verze) a zaujmou chytrou konstrukcí 2v1. Integrovaný stahovací materiál má velmi vysoký obsah streče, který zaručuje maximální volnost pohybu. Měkký funkční materiál bez PFC rychle odvádí vlhkost od těla a je velmi pohodlný při nošení. Tření je účinně sníženo, což je rozhodující faktor pro bezbolestný finiš, zejména na dlouhých tratích. Pružný pás je nastavitelný na šířku a pevně, ale pohodlně sedí v pase. Perforace zajišťuje optimální cirkulaci vzduchu. Na zadní straně je řada malých kapes pro uložení placatek, gelů nebo cereálních tyčinek.

Náš celkový verdikt bude velmi jednoduchý. Velmi pohodlné a prodyšné šortky do kterých dáte spoustu věcí. Samozřejmě hlavně gelů a tyčinek a ani po pár hodinách nebudete mít pocit, že je budete muset 3h prát v pračce.

DYNAFIT DNA: ultralehké, prodyšné tričko pro závodní trailové běžce

Ultralehké tričko DNA bylo speciálně navrženo pro horský běh. Použití síťovaného materiálu poskytuje skvělou ventilaci a teplotní regulaci a zároveň rychle odvádí pot od těla během vysoko-intenzivního běhu. Strečový materiál poskytuje maximální svobodu pohybu pro Váš maximální závodní výkon. Pět reflexních pruhů zvyšuje Vaši viditelnost i během snížených světelných podmínek.

Pokud hledáte vzdušné tričko které váží asi jako gel (či dva) – pouhých 65g(!), tak jste právě našli svého favorita. To tričko prostě milujeme.

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno