Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Liberci skončila rekonstrukce školky Sedmikráska za víc než osm milionů korun

Od prvního září se vrátí děti do mateřské školy Sedmikráska ve Vzdušné ulici v Liberci, kde byly po pěti měsících dokončeny opravy.

Rekonstrukce bývalé vily z roku 1890 stála 8,6 milionu korun. O skončení prací v tiskové zprávě informoval mluvčí radnice Tomáš Tesař.

Dvoutřídní mateřská škola má místo pro 50 dětí, díky rekonstrukci budovy radnice očekává úspory za energie a provoz. „Během několika měsíců stavaři a odborníci na renovace historických objektů provedli na základě zadání výměnu nevyhovujících oken, opravu fasády, dřevěných prvků u střešních podhledů, ale také historických vitráží, na jejichž umístění dohlížel i zástupce Národního památkového ústavu," uvedl Tesař.

Na rekonstrukci školky získalo město evropskou dotaci 3,3 milionu korun. Šlo o nejnákladnější opravu z těch, které se letos přes léto dělaly ve školách a školkách ve stotisícovém městě. Radnice na ně vydala skoro 20 milionů korun.

Evropskou dotaci získala i na zateplení budovy odloučeného pracoviště mateřské školy Klášterní v Husově ulici. Tam práce potrvají do října, zahrnují i výměnu oken, opravu fasády či terasy. Modernizaci této školky bude stát 5,5 milionu korun, dotace činí 2,2 milionu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky školy, stavby, správa, mateřské, Liberec, rekonstrukce, oprava, mateřská škola, Tomáš Tesař, Národní památkový ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci skončila rekonstrukce školky Sedmikráska za víc než osm milionů korun  |  Liberecko  |  Z kraje  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.