QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

10. ročník Malesického jarmarčení letos obohatí i farmářské trhy

31.08.2021 19:00

Letos se koná již 10. ročník Malesického jarmarčení. Řemeslný jarmark, při kterém si může každý z návštěvníků výrobek nejen zakoupit, ale na vlastní ruce si i jeho tradiční výrobu vyzkoušet.

Akce v Malesicích

V sobotu 4. září se v Malesicích uskuteční tradiční akce – Malesické jarmarčení. 

Na Malesické návsi budou řemesla předvádět dráteník, košíkář, kovář, mýdlař, hrnčíř, tkadlena, řezbář a další. V doprovodném programu se uskuteční tři pohádková divadelní představení pod otevřeným nebem, projížďky na koňském povoze i historickými automobily. Pro typickou jarmareční atmosféru bude na návsi vyhrávat flašinetář a od odpoledne se uskuteční koncert harmonikářů.

Na své si přijdou i mlsalové, protože neodmyslitelnou součástí jarmarčení je cukrárna s nabídkou buchet a koláčů domácí provenience od místních malesických a dolnovlkýšských hospodyněk.

„Letošní jubilejní 10. ročník jarmarku jsme se rozhodli obohatit  i o farmářský minitrh. Návštěvníci si tak budou moci nakoupit potraviny od regionálních producentů – domácí mléčné výrobky, uzeniny, rybí maso, křimické zelí, koření, ale i marmelády a ovocné sirupy,“ zve Aleš Tolar, starosta malesického městského obvodu Plzeň 9, který s podporou místních dobrovolníků a hasičů akci pořádá.

Začátek programu na Malesické návsi je v 10.00  hodin. Vstupné je zdarma. 

 

Foto: MO Plzeň 9

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24