V Ústeckém kraji bude mít nárok na třetí dávku vakcíny zatím přes čtyři sta tisíc lidí. Jste mezi nimi?
Ilustrační foto: CC0
Most

Ústí nad Labem, Most - Na přeočkování vakcínou proti nemoci COVID-19 v Ústeckém kraji bude mít zatím do dubna 2022 nárok celkem 403 633 osob. Podle Rady vlády pro zdravotní rizika je podmínkou pro přijetí třetí dávky 8 měsíců od dokončeného očkování (horní časová lhůta není omezena), s doporučením využít možnost dodatečné dávky pro věkovou skupinu 60+, zaměstnance ve zdravotnictví a sociálních službách a chronicky nemocné, jako jsou pacienti po transplantacích či s pneumologickými onemocněními.

„Očkovacími látkami pro přeočkování jsou vakcíny mRNA, tedy Comirnaty (Pfizer/BioNTech) a Spikevax (Moderna). Očkovaní jednou z mRNA vakcín během původního očkování by měli ideálně být očkování stejnou mRNA vakcínou, ale není podmínkou. Očkovaní vektorovými vakcínami Janssen a Vaxzevria budou přeočkováni dostupnou mRNA vakcínou. Ministerstvo zdravotnictví vydá rozhodnutí zákona o léčivech, kterým dovolí očkování dodatečnou dávkou,“ sdělil Ing. Petr Severa, krajský koordinátor očkování proti onemocnění COVID-19 s tím, že informaci zaslal i všem předsedům okresních Sdružení praktických lékařů v Ústeckém kraji. „Doposud zajišťuje provoz většiny očkovacích míst v Ústeckém kraji personál nemocnic Krajské zdravotní,“ dodal Ing. Severa.

Přeočkování osob zejména z rizikových skupin a zdravotnických pracovníků je v Ústeckém kraji naplánováno zatím do dubna příštího roku, přičemž jeho zahájení je stanoveno celorepublikově na 20. září. Vzhledem k podmínce uplynutí minimálně osmi měsíců od přijetí poslední dávky připadá největší možný počet adeptů na přeočkování vakcínou proti nemoci COVID-19, celkem 144 906, na únor 2022. Např. v říjnu 2021 bude mít nárok na třetí dávku necelých 10 000 osob.

V Ústeckém kraji bylo doposud vyočkováno 812 359 dávek vakcín proti koronaviru. Alespoň první dávku má 437 360 lidí, což je více než polovina všech obyvatel kraje, včetně dětí do 12 let. Dvě dávky, tedy ukončené očkování, má 404 748 lidí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru