Mladí lékaři by v Mostě měli snáze získat vlastní bydlení, aby mohli pracovat v nemocnici
Areál nemocnice v Mostě, která je druhou největší nemocnicí ze sedmi, které spravuje společnost Krajská zdravotní. Foto: Krajská zdravotní, a.s.
Most

Most - Představenstvo Krajské zdravotní navštívilo nemocnici v Mostě. Ta je jednou ze sedmi zdravotnických zařízeních, které společnost spravuje. Jedná se o její druhou největší nemocnici po Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Cílem návštěvy bylo, aby se představenstvo, v čele s jeho předsedou MUDr. Ondřejem Štěrbou a které doprovodil generální ředitel Krajské zdravotní (KZ) MUDr. Petr Malý, MBA, seznámilo se stavem tohoto zdravotnického zařízení. V rámci návštěvy se uskutečnilo také setkání se zástupci primářů a vrchních sester. Do Mostu zavítal za představenstvo také Ing. Stanislav Dostál a Ing. Jakub Komárek.

„Vítám, že se vedení Krajské zdravotní přijelo seznámit se osobně se současným stavem mostecké nemocnice a vyslechlo také názory jejich zaměstnanců, “ říká k návštěvě ředitel zdravotní péče Nemocnice Most MUDr. Petr Najman.

„Chtěl jsem za celé představenstvo v prvé řadě poděkovat všem zaměstnancům nemocnice za jejich práci, kterou často odvádějí v ne úplně vyhovujících podmínkách. My rozhodně budeme činit dále takové kroky, které jim jejich pracovní prostředí a pracovní podmínky zlepší. Řešit se musí určitě personální problémy, které v Mostě bezpochyby z nejrůznějších důvodů jsou,“ přiznává předseda představenstva KZ MUDr. Ondřej Štěrba.

Právě zajištění personálu je pro vedení KZ jednou z priorit. Pro lékaře a střední zdravotnický personál připravuje proto nové motivační pobídky, díky kterým věří vedení, že jejich zájem pracovat v mostecké nemocnice vzroste. „V současnosti intenzivně řešíme například možnost poskytnutí pozemků a také pomoc se získáním výhodných hypoték pro mladé lékaře. Jsme přesvědčení, že pokud jim pomůžeme získat vlastní bydlení, zvýší se i jejich zájem zde trvale zakotvit. Jednáme tedy nyní se zdejšími municipalitami, bez jejichž součinnosti tento krok realizovat nejde. Víme, že situace v Mostě je v některých směrech kritická, a to například na psychiatrii nebo gynekologii či interně. Vše ale řešíme a některé posily se nám již získat povedlo,“ doplňuje MUDr. Petr Malý, MBA, generální ředitel KZ.

Zástupci představenstva seznámili zaměstnance nemocnice také s tím, že KZ uspěla v rámci tzv. REACTu s podanými výzvami. Jedna z nich se týká právě mostecké nemocnice. Jedná se o investici do nového přístrojového vybavení nemocnice, a to ve výši více než 137,5 milionu korun. „Kromě investice do obnovy přístrojového vybavení bude pokračovat modernizace a dostavba zdejšího urgentu,“ říká MUDr. Štěrba a pokračuje: „Chceme připravit u každého našeho zařízení generel, který doposud u žádné nemocnice Krajské zdravotní není, a bez kterého nelze smysluplně realizovat rozvoj našich nemocničních areálů. Aby ti, kteří jednou přijdou do čela Krajské zdravotní po nás, jasně věděli, na co kde navázat. Všem by nám mělo jít o to, aby se nemocnice modernizovaly průběžně a splňovaly tak nároky na současnou medicínu 21. století.“

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru