V Roudnici nad Labem skončilo dopravní omezení na dálničním přivaděči

1. září 2021 09:00

Řidiči v Roudnici nad Labem na Litoměřicku můžou opět jezdit po silnici II/240. Přivaděč k dálnici D8 byl od června uzavřený kvůli napojení na nový obchvat části města. Na ten se motoristé dostanou až příští týden. Pomoci má hlavně roudnické Špindlerově třídě. Měl by z ní odvést tranzitní dopravu od dálnice směrem na Mělník a Štětí.

„Dnes o půlnoci došlo k zprovoznění části obchvatu, a to v části od dálnice D8 do města,“ informoval Zbyněk Hořejší z firmy Eurovia, která má část prací na stavbě obchvatu na starosti.

Kvůli uzavřenému přivaděči museli řidiči tři měsíce jezdit po objízdné trase přes roudnickou část Podlusky.

Tamní silnici chce starosta František Padělek z uskupení Společně pro Roudnici nechat opravit.

„Byla to opravdu enormní zátěž na tu lokalitu – právem si občané stěžovali. Je to úzká silnice a bylo to složité. Nejen pro samotné řidiče, ale především pro ty občany, kteří tam bydlí. Jednáme s krajem o tom, že by se tato silnice v příštím roce, protože je to krajská komunikace, začala opravovat,“ uvedl Padělek.

I když je hlavní přivaděč z centra Roudnice k dálnici D8 v podstatě hotový, práce na vlastním obchvatu města dále pokračují.

V Roudnici nad Labem skončilo dopravní omezení na silnici II/240 kvůli přivaděči na D8

„Probíhá montáž posledních metrů svodidel, terénní úpravy a proběhne i závěrečný úklid,“ shrnuje Zbyněk Hořejší z firmy Eurovia

Výstavbu obchvatu financuje Ústecký kraj a práce vyšly zhruba na 400 milionů korun.

Nová silnice má odvézt tranzitní dopravu ze širšího centra města. Podle starosty Františka Padělka zbývá dodělat i druhou část obchvatu s novým mostem přes Labe.

„Teprve tehdy, až se udělá poslední etapa, tedy směrem na Podlusky s přemostěním řeky Labe, tak teprve pak můžeme mluvit o tom, že má město obchvat. Teď je to jen částečně,“ dodává Padělek.

Současný obchvat propojí dálnici D8 a výpadovky na Mělník a Štětí. První řidiči se po něm projedou v úterý 7. září.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související