Netflix právě ulovil další velkou kořist a získal práva na přímé pokračování jednoho z nejděsivějších hororů historie.

Netflix právě ulovil další velkou kořist a získal práva na přímé pokračování jednoho z nejděsivějších hororů historie.
Texaský masakr motorovou pilou (1974) | Bryanston Distributing
Texaský masakr motorovou pilou z roku 1974 je jedním z hlavních pilířů moderního hororu, jehož popularita a efektivita v uplynulých desetiletích neuvadá. Série pokračovatelů, remaků či prequelů se ovšem s pozitivním přijetím neshledává a kultovní značka stále více upadá do sterilního a chaotického uchopení. A podobně jako v případě konkurenčního Halloweenu a Michaela Myerse, také ikonického Leatherface se nyní Hollywood pokusí možná naposledy zachránit tím, že bude zcela ignorovat veškerá nepovedená pokračování. Nový Texaský masakr motorovou pilou v režii Davida Blue Garcii (horor Tejano) a pod produkčním dohledem Fedeho Alvareze (Smrt ve tmě) naváže přímo na úspěšný originál a bude brát v potaz pouze ty události, které nezávislý snímek Tobeho Hoopera v polovině sedmdesátých let prezentoval.
Ale zatímco všechny dosavadní 'Masakry' zamířily rovnou do kin, tento
Texaský masakr motorovou pilou
Texaský masakr motorovou pilou | Bryanston Distributing
celkově osmý příspěvek se poddá modernímu streamovacímu trendu. Distribuční práva od produkční společnosti Legendary Pictures totiž čerstvě zakoupil Netflix, který tak v rukou dost možná tříme svůj doposud nejnásilnější filmový titul. Není to ostatně poprvé, co streamovací gigant a společnost Legendary spolupracují - stalo se tak už loni v případě snímku Enola Holmes, který měl původně také zamířit do kin. Detektivní dobrodružství s Millie Bobby Brown si však na Netflixu vedlo nadmíru dobře a už se připravuje pokračování, přičemž od Texaského masakru si všichni bezesporu slibují něco podobného.
Legendary ostatně disponuje právy na hororovou sérii teprve od roku 2018, kdy o ně přišly společnosti Lionsgate a Millennium Films, které přitom plánovaly pět dalších filmů v návaznosti na zatím posledního Leatherface. Kožená tvář se tak bude poprvé ohánět svou motorovkou na streamu, přičemž zatím není jasné, zda to stihne ještě koncem letošního roku. Snímek, v němž si hlavní roli zahraje hvězda teenagerského dramatu Osmá třída Elsie Fisher, se natáčel už minulý rok v Bulharsku, a jeho premiéra by nyní neměla čelit už žádným odkladům kvůli pandemii.