Zahájení školního roku na sportovní škole bylo i s extraligovými hokejisty, novými patrony tříd
Foto: SSZŠ Litvínov
Litvínov

Litvínov - Milé překvapení čekalo při slavnostním zahájení školního roku 2021/2022 1. září žáky Sportovní soukromé základní školy v Litvínově. A to nejen 37 prvňáčků, kteří okusí slasti a strasti školní docházky poprvé ve svém životě, ale i chlapce a dívky z ostatních tříd. Kromě rodičů, prarodičů, dalších příbuzných či kamarádů je totiž přišli na hřiště školy podpořit i extraligoví hráči týmu HC Verva Litvínov, a to včetně šéftrenéra Vladimíra Országha.

"Chceme ještě více prohloubit a zkvalitnit spolupráci s hokejovým klubem, ale i dalšími sportovními kluby, v nichž trénují naši žáci. Tedy s fotbalisty, volejbalisty a gymnasty, jejichž vrcholní představitelé jsou rovněž přítomni na dnešní slavnosti. Jsem proto rád, že mohu oznámit, že hráči extraligového klubu HC Verva přijali roli patronů tříd, každý z nich se tak bude v rámci možností setkávat se žáky a podporovat je v jejich sportovním úsilí, ale i při získávání znalostí a vědomostí," vysvětlil ředitel školy Pavel Škramlík.

Novou úlohu hokejistů potvrdil i jejich trenér Vladimír Országh. "Všichni společně doufáme, že partnerství školy a klubu, podpořené převzetím patronátu nad jednotlivými třídami, přispěje pozitivní motivací ke zkvalitnění výuky. Nám zase přízeň vedení školy, jejích učitelů a aktivní formou zejména chlapců i dívek pomůže k dosažení co nejlepších výsledků na ledě. Naši hráči, pokud jim to umožní časový rozvrh, uplatní své zkušenosti zejména v hodinách tělesné výchovy. Zahraniční posily mohou asistovat také v hodinách angličtiny,“ uvedl.

Noví patroni tříd se vzápětí pozdravili se žáky, nechybělo ani společné focení. Prvňáčci obdrželi od představitelů sportovních klubů drobné dary a odznak od deváťáků, kteří se jich ujali jakožto nejzkušenější kolegové. Poté prvňáčky zavedli do vyzdobených tříd, kde chlapcům a dívkám předaly jejich učitelky pamětní listy v upomínku na významný a důležitý životní krok.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru