Show Dana White’s Contender Series odstartovala: Čtyři zápasy, dvě KO a pět nových bojovníků rozšíří řady UFC

Show Dana White’s Contender Series odstartovala: Čtyři zápasy, dvě KO a pět nových bojovníků rozšíří řady UFC Murzakanov ukázal, že sílu v úderech rozhodně má. Brazilec mu zvládl odolávat pouhé 3 minuty. | zdroj: Profimedia

UFC znovu otevírá brány novým tvářím. V drsné show ale nestačí jen vyhrát, bojovníci musí svými výkony zaujmout.

Ultimátní cíl snad každého MMA bojovníka je dostat se do slavného UFC, kde proti sobě měří síly ti nejlepší z nejlepších. Způsobů existuje několik, smlouvu si ale musíte v každém případě vybojovat. Matchmakeři Sean Shelby a Mick Maynard ale neustále sledují světovou scénu a pátrají po nových talentech. Sto z nich nyní pozvali do show Dana White’s Contender Series, aby se pobili o vstupenku mezi elitu. Jen vyhrát ale nestačí, je potřeba svým výkonem dostatečně zaujmout.

V první epizodě byly k vidění celkem čtyři zápasy. Ten první skončil už v prvním kole. AJ Fletcher názorně ilustroval, co UFC v tomhle projektu hledá. Itala vyřídil v prvním kole KO naskočeným kolenem. Jak později uvedl sám Dana White, tady nebylo o čem, teprve 24letý a zatím neporažený Američan rozšíří řady bojovníků welterové divize v nejslavnější organizaci světa.

Ve druhém zápase jsme dostali naprosto odlišnou podívanou. Vyrovnanou tříkolovou bitvu v nejnižší muší váze, kde o vítězi nebylo jasno až do poslední chvíle. A mnozí i tak s verdiktem rozhodčích nesouhlasili. Pro Carlose Candelaria to byla již druhá šance v DWCS, přestože však před 4 lety jasně vyhrál, šéfa UFC dostatečně neohromil. Roli mohl hrát i fakt, že organizace v té době údajně uvažovala o zrušení flyweight divize. Američan si dal posléze dlouhou pauzu a vrátil se až letos na začátku srpna. Pozvánka do DWCS mu prý přišla před dvěma týdny, vybrali ho jako náhradníka.

Vítězství však nakonec bral jeho soupeř Victor Altamirano. Energický Mexičan si účast v show viditelně užíval a nijak se nestresoval s tím, jestli to nakonec bude na smlouvu s UFC stačit nebo ne. Stačilo. Dana White ale ocenil i zklamaného Candelaria a ten jako první poražený v historii dostal angažmá.

Třetí zápas postavil proti sobě dva Brazilce. Joanderson Brito si při nástupu z plných plic zařval a bylo vidět, že motivace mu rozhodně neschází. „Je dost agresivní v postoji, má velký talent, ale myslím, že jeho hlavní devízou je síla. A má také dobrou sérii 9 výher v řadě,“ představil svého favorita matchmaker Sean Shelby. Na druhou stranu klece se postavil Diego Lopes, který pochází z rodiny BJJ specialistů a už šestým rokem toto bojové umění vyučuje v Mexiku, kde naopak sám nasává postojové techniky.

Pověsti o Britovi nelhaly, začal hodně zhurta. Za naskočené koleno schoval takedown a vzal boj na zem, kde si ale na mistra jiu-jitsu nepřišel. V poslední minutě ještě oba stihli dohnat počty vyslaných úderů v postoji. I ve druhém kole dominoval Brito, ale byl rozhodčím napomínám za prsty směřující do očí soupeři, což zavánělo nebezpečným úrazem. Ten přišel hned na začátku třetího dějství a Lopes nebyl schopen pokračovat. Nebyla z toho ale diskvalifikace, nýbrž jen odečtení bodu. Lopes tedy vyhrál poslední kolo 10-9, na celkové vítězství mu to ale stejně nemohlo stačit. Vzhledem k atraktivnímu bojovému stylu dostal Brito i povolávací rozkaz do UFC.

První epizodu show následně uzavřeli bojovníci v polotěžké váze. Rus Azamat Murzakanov nedal Scheffelovi z Brazílie žádnou šanci a po třech minutách ho poslal k zemi, když jeho zadní levačka nejprve obešla soupeřův kryt a dopadla přesně na bradu, následovaná o vteřinu později předním hákem. Ani tady nebylo pochyb o tom, že UFC neporaženému Rusovi nabídne smlouvu.

Další díl DWCS nás čeká opět ve středu ráno našeho času. V říjnu by se v soutěži měl objevit také šampion těžké váhy Oktagonu Martin Buday. Domácím fanouškům dobře známý Afghánec Javid Basharat bohužel o účast přišel, protože nedostal vízum pro vstup do USA.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články