Zpívající seniorky to umí rozjet! Se souborem Rock Babky i Lucie Bílá | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Zpívající seniorky to umí rozjet! Se souborem Rock Babky i Lucie Bílá

Při vystoupení to umí seniorky pěkně rozjet.
Při vystoupení to umí seniorky pěkně rozjet. (Foto Aha – Slávka Červená)

Rock Babky. Tak si říkají zpívající seniorky (60 až 83) z Buchlovic na Uherskohradišťsku. Po dvouleté pauze měly znovu premiéru v lázních Leopoldov.

Legendární soubor Ladis BuDu (buchlovský důchoďák) byl založen již před 17 lety v buchlovickém Domově důchodců a vedl ho tehdejší ředitel Antonín Gajdoš (69). Zpočátku zpívaly i obyvatelky, ale pak se počet ustálil na 10 až 12 stálicích z městyse. Soubor vydal 16 CD a dvě DVD. Zpíval na mnoha charitativních koncertech v Česku, v rozhlase, televizi i v Senátu. Zazpívala si s nimi Lucie Bílá, Ital Drupi, Vašo Patejdl. CD křtily Monika Absolonová i Věra Špinarová. Po 15 letech se funkce vedoucího Gajdoš vzdal a ujala se ho Vlasta Jurčová (80), která je v souboru od počátku.

„Domov ale bohužel nenašel ochotu dále spolupracovat a byl konec. Neměli jsme kde zkoušet. Loni nás vzal pod křídla městys. Naši radost pak hned překazil covid. Až nyní jsem dohodla vystoupení v lázních. Zpočátku si všichni mysleli, že si dělám legraci,“ smála se paní Vlasta. Stačily dvě zkoušky a úspěch byl velký. „Všem nám to moc chybělo. Jsme rády, že obec se nás ujala. Však ji budeme reprezentovat,“ řekla Zdenka Ottová (71).

Texty jsou vlastní

Písničky mají Rock Babky na hity populární a rockové muziky. Texty jsou jejich. Napsala je vrchní sestra domova Ludmila Hájková. Zpívají například Boty proti lásce Ivonne Přenosilové, Davidův Nonstop, Čau lásko, písničky od Olympiku.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.