Chrudimské noviny Tisková zpráva: Další tři investoři míří do chrudimské průmyslové zóny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Tisková zpráva: Další tři investoři míří do chrudimské průmyslové zóny

Chrudim – Město Chrudim navázalo na předchozí úspěšné prodeje pozemků ve své průmyslové zóně a získalo pro ni ne jednoho dalšího investora, ale hned tři další. Zájem o odkoupení pozemku v Průmyslové zóně-západ pro své budoucí provozy projevili a následně svými podpisy pod kupní smlouvy stvrdili jednatelé společnosti BURKOŇ, s. r. o., a  také jednatelé společností Redleta, s. r. o., a Monas Trade Company, s. r. o. K prodeji pozemků zmíněným firmám svolilo zastupitelstvo města na svém červnovém jednání.

„Jako člověk zodpovědný za majetek města mám ze zájmu o pozemky v Průmyslové zóně-západ velikou radost. V poslední době se, nadneseně řečeno, strhla lavina zájmu a průmyslová zóna je nyní zaplněna,“ říká místostarosta města Petr Lichtenberg. Starosta města František Pilný dodává: „V neposlední řadě je nesmírně potěšující, že všechny společnosti vznikly a vyrostly v Chrudimi. To je skvělá zpráva pro naše město. Potvrzuje se, že v Chrudimi máme spoustu invenčních a aktivních lidí a nemusíme se spoléhat jen na zahraniční investory. Navíc je to přesně ten druh firem, na kterých by měla stát česká ekonomika, protože se nejedná o žádné montovny.“

 

Společnost BURKOŇ, s. r. o., touto koupí získává pozemek o výměře 12 000 m2. Při kupní ceně 650 Kč/m2 bez DPH činí celková kupní cena 9 438 000 Kč včetně DPH. V průmyslové zóně společnost vybuduje nové sídlo a přesune sem administrativu a velkoobchod, ve stávajícím sídle v Dašické ulici tak získá větší prostory pro maloobchodní prodej. Společnost provozuje železářství, prodej střešních krytin a dalšího stavebního sortimentu.

Společnosti Monas Trade Company, s. r. o., provozuje e-shop s vlasovou kosmetikou a Redleta, s. r. o., vyrábí, prodává a opravuje hydraulická zařízení, jako jsou motory, válce, čerpadla, agregáty a další. Odkoupily pozemky o celkové výměře 5 097 m2 v podílovém spoluvlastnictví za kupní cenu ve výši 650 Kč/m2 bez DPH, tj. za celkovou kupní cenu ve výši 4 008 791 Kč včetně DPH.

 

red

Reklama