Nerušil, lídr SPD: Odstupuji z Rady Českého rozhlasu. Ač bych nemusel

02.09.2021 9:47

Lídr pražské kandidátky SPD do sněmovních voleb Josef Nerušil složil členství v Radě Českého rozhlasu. Jak informoval ParlamentníListy.cz, chce se věnovat výhradně předvolební kampani a svým voličům.

Nerušil, lídr SPD: Odstupuji z Rady Českého rozhlasu. Ač bych nemusel
Foto: Archiv J. Neručila (Khalil Baalbaki)
Popisek: Josef Nerušil

„Jako lídr pražské kandidátky hnutí SPD jsem se rozhodl, že se budu nyní věnovat výhradně předvolební kampani, voličům a celkovému úspěchu hnutí SPD v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny,“ začal Nerušil své prohlášení, které zaslal ParlamentnímListům.cz.

Anketa

Kdo byl vítězem středeční debaty na CNN Prima News?

81%
3%
hlasovalo: 7979 lidí

„Přestože moje kandidatura za hnutí SPD není v rozporu s žádným zákonným ustanovením, a dříve kandidovali i jiní členové mediálních rad České televize a Českého rozhlasu – Erazim Kohák v roce 2004 za ČSSD, Petr Uhl v roce 2006 za Stranu zelených, Dana Makrlíková Eklová v roce 2013 za ODS, Michal Stehlík v roce 2016 za KDU-ČSL, nebo Vítězslav Jandák v roce 2019 za hnutí ANO – rozhodl jsem se rezignovat na své členství v Radě Českého rozhlasu, jejímž členem jsem se stal 29. září 2020. Zároveň věřím, že svým krokem napomůžu k definici úzu, podle kterého se budou v budoucnu řídit i ostatní členové mediálních rad,“ dodal Nerušil.

Celé prohlášení Josefa Nerušila:

Jako lídr pražské kandidátky hnutí SPD jsem se rozhodl, že se budu nyní věnovat výhradně předvolební kampani, voličům a celkovému úspěchu hnutí SPD v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny. Přestože moje kandidatura za hnutí SPD není v rozporu s žádným zákonným ustanovením, a dříve kandidovali i jiní členové mediálních rad České televize a Českého rozhlasu – Erazim Kohák v roce 2004 za ČSSD, Petr Uhl v roce 2006 za Stranu zelených, Dana Makrlíková Eklová v roce 2013 za ODS, Michal Stehlík v roce 2016 za KDU-ČSL, nebo Vítězslav Jandák v roce 2019 za hnutí ANO – rozhodl jsem se rezignovat na své členství v Radě Českého rozhlasu, jejímž členem jsem se stal 29. září 2020. Zároveň věřím, že svým krokem napomůžu k definici úzu, podle kterého se budou v budoucnu řídit i ostatní členové mediálních rad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…