Smutný život Jany Andresíkové: Uklidila byt, hezky oblékla sebe i dceru a pustila plyn

Smutný život Jany Andresíkové: Uklidila byt, hezky oblékla sebe i dceru a pustila plyn
Zdroj: Reprofoto Youtube

Herečce Janě Andresíkové, kterou si můžeme dnes připomenout ve filmu Past na kachnu, házel osud jen samé klacky pod nohy. Nejprve to byl život vedle žárlivého manžela, pak boj s depresí, a nakonec vážná autonehoda, jenž ji upoutala na dlouhou dobu na lůžko.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 09. 2021 11:00

Děj filmu Past na kachnu: Taxikář Miroslav Macháček má pořádný průšvih. Musí policii vysvětlit, jak se v kufru jeho auta ocitla mrtvola. Vyšetřování se ujme major Milan Sandhaus, kterému pak přibude další práce. Na obzoru se totiž rýsuje ještě jeden mord. Na krimi Past na kachnu z roku 1978 se můžete podívat dnes ve 20:00 na CSFilmu.

Děsivé manželství Jany Andresíkové

Takto si Jana Andresíková druhé manželství určitě nepředstavovala. Bylo to hotové peklo. Její manžel s ní manipuloval, sledoval ji na každém roku a na dlouhé čtyři roky odřízl od života. Herečka chtěla svazek několikrát ukončit, ale nikdy na to nenašla odvahu. Zasáhnout musel až osud. Jednoho dne se jí muž zeptal, zda si dá kávu. Bylo to neobvyklé, neboť jindy na ni nepromluvil ani slovo. Poté odešel do kuchyně, odkud se po chvíli ozvala rána. Prostřelil si hlavu.

Vzít si život se ale pokusila i sama Andresíková. Už od mládí ji trápily těžké deprese, a když zůstala s dcerou sama, vše se ještě zhoršilo. „Pečlivě jsem se načesala, hezky oblékla, v bytě uklidila. Dcerku jsem nastrojila. Vůbec mi nedocházelo, že to není panenka, ale živé dítě. A pak jsem pustila plyn,” citoval herečku web idnes.cz.

Vážná autonehoda Jany Andresíkové

Jako by se jí lepila smůla na paty. Jednoho dne herečce pod auto spadl opilec. To odstartovalo sérií autonehod, při kterých si vždy poranila páteř.Operovali mě a musela jsem rok ležet. Těch operací bylo hodně, ani to nechci počítat,” svěřila se. „Navíc jsem nevěděla, zda budu ještě chodit. Už jsem si říkala, že jsem jako herečka vyřízená.” 

Janu Andresíkovou nepotěšila ani její kamarádka Helena Růžičková. Sdělila jí svou věštbu, že od 44 let bude žít život, jenž nedokáže žádným způsobem ovlivnit.Od té doby jsem žila jen osud. Měla naprostou pravdu, že už nebudu moci nic změnit, nehledě na to, jaká situace se v mém životě ještě naskytne. Bude to tak, jak je tam nahoře napsáno,” dodala Andresíková.

Jana Andresíková prohrála boj s koronavirem

Ani posledních pět let života neměla herečka klid. Přišel Alzheimer, infarkt a mrtvice. Osudným se jí však stal Covid-19 a s ním spojené zdravotní potíže. Jana Andresíková zemřela 19. října 2020 v Mělníku. Dožila se devětasedmdesáti let.

Zdroje informací: 

Wikipedia.cz: Jana Andresíková 

CSFilm: Past na kachnu 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články