2. září 2021 • 10:13

Olympionici Perušič se Schweinerem budou obhajovat beachvolejbalový titul

Autor: nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pražském Beachklubu Ládví se v neděli rozhodne o mistrovských titulech v plážovém volejbalu. V mužské kategorii jsou jasnými favority olympionici Ondřej Perušič a David Schweiner. Mezi ženami budou o zlato bojovat při neúčasti Slukové s Hermannovou dvojice Štochlová, Williams s druhou reprezentační dvojicí Kubíčková, Kvapilová. Pro rodiny s dětmi je připraven bohatý program pod názvem Taťka fest. Vstupné je zdarma.



O víkendu 3.–5. září se v pražském Beachklubu Ládví uskuteční Uniqa Mistrovství České republiky v plážovém volejbalu. Startovní listina je nabitá českými esy. Nechybí nejlépe umístěné páry letošního Beach Prague Open – vítězové Ondřej Perušič a David Schweiner a „MK duo“ – Michaela Kubíčková a Michala Kvapilová, které skončily páté. V ženské kategorii zabojují o další cenný kov také stříbrné medailistky z premiérového Brno Beach Open Martina Williams a Marie Sára Štochlová. Na mistrovském turnaji si naopak nezahraje Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová.

Turnaj odstartuje v páteční poledne, semifinálové a finálové zápasy ženské i mužské kategorie se odehrají v neděli. Finálové zápasy začínají v 15.30 a budou v přímém přenosu na TV Nova Sport 2. Ondřej Perušič láká fanoušky, aby přišli přímo na Ládví: „Předpověď počasí na víkend vypadá dobře, takže věřím, že diváci vytvoří výbornou kulisu a my obhájíme titul mistrů České republiky.“ Martina Williams se těší, že zopakuje finálovou účast z turnaje světové série v Brně: „Poslední 3 týdny Česko žilo beachvolejbalem. Věřím, že po dvou turnajích světové série v Praze a v Brně se nám konečně povede vyhrát.“

Turnaj bude mít bohatý doprovodný program. Neděle pak bude věnována dětem. Po roční pauze proběhne ve spolupráci s městskou částí Praha 8 další ročník Taťka festu – zábavného odpoledne nejen pro tatínky s dětmi. Připravena budou stanoviště s policií, dobrovolnými hasiči, záchrannou službou, parkourem, judem, beachvolejbalem nebo lasergame. Starosta městské části Ondřej Gros zve: „Každé dítě dostane soutěžní kartičkua za splněné úkoly mohou získat zmrzlinu nebo buřt na opékání. Vstupné na Taťka fest i na mistrovství je tradičně zdarma.“

Ve spolupráci s Českým rozhlasem a nadací Světluška dojde k setkání olympioniků Perušiče a Schweinera se seniory v rámci projektu Ježíškova vnoučata. Gabriela Drastichová z nadace Světluška dodává: „Kluci jsou velký sympaťáci a moc se těším na jejich povídání se seniory. Uvidíme, jestli dorazí i Ondrův dědeček, stříbrný medailista z Tokia.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud