ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 31499 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Atlas ptáků s Mihulovou a Donutilem jde do kin

0 jsk 2.9.2021

Už dnes vstupuje do kin nový film Olma Omerzua Atlas ptáků, který měl světovou premiéru na letošním Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Hrají v něm Alena Mihulová, Miroslav Donutil, Eliška Křenková, Vojtěch Kotek, Pavla Beretová a Martin Pechlát.

Omerzu: „Ve filmu se zabýváme fenoménem, který souvisí s dnešním virtuálně propojeným světem. Příběhů o osamělosti lidí, kteří útěchu hledají na síti, kde často někomu naletí, je kolem nás mnoho. Film jsme se spoluscenáristou Petrem Pýchou vystavěli na principu postupného odhalování kostlivců ve skříni. Celá řada malých rozhodnutí vyvolá náhody, které vedou ke komplikovanější zápletce, a nakonec způsobí osobní tragédii hlavního hrdiny Iva Róny, kterého hraje Miroslav Donutil.“ „Postava Iva je psaná s myšlenkou na herce Miroslava Donutila. Byl první, koho jsme si pro tuto roli představili,“ dodává Olmo Omerzu.

Miroslav Donutil doplňuje: „Je to pro mě pocta, který herec by si nevážil toho, že pro něj někdo přímo napíše roli. Je to náročná, leč krásná postava.“