„Č*rák a k*nda Zeman“. Nájezd Babišova syna má své pozadí. Stačí zapátrat

02.09.2021 14:34 | Ze sítí

KOMPLETNÍ VIDEO UVNITŘ Prý náhoda. Jen šli na polévku. Tak komentuje Andrej Babiš jr. svůj dnešní výstup, kdy jedovatě vynadal svému otci, premiéru Andreji Babišovi. Každopádně, „náhodou“ na mítink v Ústí nad Labem přišel s dokumentárním režisérem Vítem Klusákem, který ho přitom točil. Klusák nedávno řekl o prezidentu Zemanovi, že je „čurák a kunda“ a svou historii má i s premiérem Babišem. O tom natočil v roce 2015 dokument, který premiéra popudil. Režisér Klusák se uvedl už v roce 2004 filmem Český sen, kdy nalákal na pole za Prahou stovky důchodců pod záminkou založení nového supermarketu. Za „akci Babiš“ ale sklízí kritiku i z „pražské kavárny“. „Teda jestli Klusák fakt pase Babiše juniora, dostává se celá ta kauza z fáze ‚dost ekl‘ do fáze ‚hodně nechutná‘. Nevím, co si od toho kdo slibuje, ale rozhodně to nedělá dobře,“ vyjádřil se liberální publicista Luděk Staněk.

„Č*rák a k*nda Zeman“. Nájezd Babišova syna má své pozadí. Stačí zapátrat
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Hnutí ANO zahájilo kampaň v Ústí nad Labem, přijel i Andrej Babiš mladší

Anketa

Co si myslíte o slovním útoku Andreje Babiše mladšího?

hlasovalo: 18222 lidí
Babišův syn dorazil na zahájení volební kampaně na Větruši v Ústí nad Labem a po nalezení svého otce se prodral do hloučku přítomných novinářů. „Tati, ahoj, otec, tady Andrej mladší. Právě jsem vyšel od psychologa a mám soudního znalce, který mě vyšetřil. Jak se cítíš, vidět mě?“ zvolal na premiéra, který jen těžko hledal slova.

„Proč jsi mi ublížil, i s tím Rusem Protopopovem? Budu se bránit a budu bojovat,“ pokračoval Babiš junior s odkazem na Petra Protopopova, který podle šetření novinářů odvezl v roce 2017 Andreje Babiše mladšího na Rusy okupovaný Krym proti jeho vůli.

Babišův syn, který se několik let pohyboval v letectví až do chvíle, kdy se u něj podle tvrzení premiéra projevila duševní nemoc. Dva měsíce před podáním trestního oznámení v kauze Čapí hnízdo jej policisté nalezli u krajnice dálnice D1 a jeho stav měl vyžadovat hospitalizaci. Babiše juniora museli při zadržení policisté spoutat, později však tvrdil, že šlo o „legraci“.

Nyní potomek ministerského předsedy tvrdí, že je v pořádku. „Dnes máš narozeniny. Jsem naštvaný, ale informace, že jsem psychologicky v pořádku, by měla být nejlepší věc, kterou bys mohl slyšet na svoje narozeniny,“ prohlásil Andrej Babiš mladší na setkání. „Hodně štěstí v tvé kampani a oblbování národa,“ vlepil pak svému otci.

„Vždycky jsem se o svého syna staral,“ reagoval na vše Babiš s tím, že jej to mrzí.



„Víme, kdo ho nabízí novinářům,“ uvedl také premiér, aniž konkretizoval, koho má přesně na mysli, vedle jeho syna však po celou stál režisér Vít Klusák, který si celý incident od začátku natáčel, světlo mnohých komentátorů tak padlo právě na něj.

Video pořízené Klusákem:

Že by šlo o připravené setkání, Babiš junior odmítá. Stejně tak i Klusák, dle kterého jej Babišův syn prostě jen požádal, aby spolu jeli do Ústí nad Labem na polévku. „Andrej mě požádal, abych ho odvezl do Ústí. Vím, že to zní absurdně,“ řekl dokumentarista pro Ústecký deník. Tvrdí, že s Babišem mladším nic netočí.

Pokud by se skutečně nejednalo o dosti neuvěřitelnou náhodu, pak by to novinář a komentátor Luděk Staněk považoval za „dost nechutné“. „Teda jestli Klusák fakt pase Babiše juniora, dostavá se celá ta kauza z fáze ‚dost ekl‘ do fáze ‚hodně nechutná‘. Nevím, co si od toho kdo slibuje, ale rozhodně to nedělá dobře,“ vyjádřil se.

Později doplnil, že video může každý interpretovat dosti odlišně. „Všem, kteří sdílejí to video ze setkání Babiše mladšího a staršího, nedochází, že v tom videu vidí jen to, co v něm vidět chtějí. Pro jiný lidi má jiný významy. A hodně lidem bude po jeho zhlédnutí obou Babišů především líto,“ komentoval.

Klusák se v okolí Babišovy rodiny vyskytl již v minulosti, v roce 2015 rok sledoval působení Babiše a natáčel o něm dokument. Babiš však se spoluprací s Klusákem nadšený nebyl a s režisérem se rozešel s hodnocením, že daný film je na něj „obrovský podraz“.

Babišovo vyjádření ke snímku:

Klusák, jenž v loňském roce proslul svým dokumentárním filmem „V síti“, o zneužívání dětí na internetu, se v mediálním prostoru pohybuje často. V poslední době se do popředí dostal například svým výrokem odrážejícím postoj prezidenta Miloše Zeman k transgender lidem. „Prezident Miloš Zeman je transgender a ani to neví. Čurák i kunda v jednom,“ zhodnotil Klusák hlavu státu na konci června.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…