VIDEO: Mezi Mostem a Litvínovem stojí Formule 1! Jedinečná příležitost, jak vidět závodní monopost
Formule 1 u hlavní silnice z Mostu do Litvínova. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Záluží - Velká dřevěná bedna dosedá na trávu těsně před skleněný kontejner. Jsme u čerpací stanice sítě Benzina ORLEN v Záluží, na půli cesty mezi Mostem a Litvínovem. Vzápětí se z tajemného boxu vynořuje závodní monopost Formule 1!

Takhle blízko skutečné formule, která jezdila na světových okruzích v roce 2018, stát jenom tak nemůžete. Alespoň ne při některé z Velkých cen. V Záluží, v sousedství chemického komplexu, tuhle příležitost máte. Představení je to symbolické. Polský ORLEN je hlavním partnerem závodního týmu Formule 1 Alfa Romeo Racing ORLEN, a zároveň mezi oběma městy na Mostecku podniká. Monopost bude na benzínce hned u rušné silnice vystavený do 9. září. Vůz v hodnotě desítek milionů bude neustále pod dohledem ochranky.

A o formuli se můžete dozvědět i zajímavé detaily. Třeba, že má šestiválcový motor o objemu pouhých 1,6 litru, který ale přesto posílá na kola 750 koňských sil. Na stovku tak závodní formule zrychlí za 2,6 vteřiny. Bez paliva, ale včetně pilota, váží 733 kilogramů.

https://www.youtube.com/watch?v=CYS_EdIuo-Y

"Závody Formule 1 s těmi nejlepšími jezdci přitahují fanoušky z celého světa. Podle výzkumu společnosti Nielsen dosáhla celková sledovanost podniků Formule 1 vysílaných na 51 celostátních televizních stanicích 400 milionů diváků. Mezinárodní skupina ORLEN, jejíž jsme součástí, nabízí prémiová paliva a produkty po celém světě včetně Česka. Globálně se tak prezentujeme ve spojení s prestižní značkou, jako je právě tým Alfa Romeo Racing ORLEN," vysvětluje Tomasz Wiatrak, předseda představenstva skupiny ORLEN Unipetrol, do které patří i síť čerpacích stanic, na jedné z nichž právě stojíme.

Monopost dorazil do Česka z turné po Polsku, ukázal se už například na Karlovarsku či v Praze, následně bude pokračovat v dalších českých městech, do Německa a poté se vrátí do Polska.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru