Proboštovští budou mít svého zubaře za rohem
Proboštovská Beseda, kde je mimo jiné i místní knihovna a sídlí zde také obecní policie. Zdroj: www.ouprobostov.cz
Teplice

Proboštov – Problém nedostatku zubařů se táhne už několik let. Řeší ho města i kraje. V obcích a menších městech je praxe většinou taková, že lidé za svým zubařem mnohdy dojíždějí i desítky kilometrů. Proto když se vedení Proboštova podařilo, aby měla v obci vlastní stomatologickou ordinaci, jde jistě o počin hodný obdivu.

„Vedení obce se s podporou jednoho místního občana podařilo nalézt do volných prostor v Besedě jak zubaře, tak fyzioterapeuta,“ uvádí proboštovská starostka Jana Životová. „Už jsme s novým zubním lékařem, Ondřejem Binarem, podepsali zastupitelstvem schválenou smlouvu o nájmu nebytových prostor. Nyní jsou v řešení stavební úpravy ordinace a počítáme, že by zubař mohl začít ordinovat v říjnu."

Stejně tak se podle starostky obci podařilo nalézt odborníky pro poskytování rehabilitačních služeb, kteří budou rovněž sídlit ve zrekonstruované Besedě. „Co je pro naše občany nejdůležitější, že se nejedná o soukromé výkony, ale výkony hrazené pojišťovnami. Mám obrovskou radost, že se nám podařilo naplnit slib a zajistit občanům plnohodnotné základní zdravotní služby," uzavírá starostka Životová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru