18. ročník Festivalu indického filmu

18. ročník Festivalu indického filmu

Drama, nezávislé filmy i klasický Bollywood se budou promítat v rámci 18. ročníku Festivalu indického filmu. Festival do své „dospělosti“ vkročí po ročním odkladu ve čtvrtek 9. září a přinese s sebou hned několik novinek, nejen filmových. Letošní Festival indického filmu v Praze bude jedinečný jak dřívějším termínem (9. – 12. září), tak volbou dvou promítacích lokací. Jako tradičně je to Kino Světozor (ve čtvrtek a v pátek) a nově také Kasárna Karlín (v sobotu a v neděli).

Další novinkou je trochu pozměněný název festivalu, který by měl poukazovat na to, že indická filmová tvorba není jen Bollywood. „Festival přináší kombinaci vybraných snímků, díky kterým bude možnost užít si indickou kinematografii ve své bollywoodské velkoleposti, ale také z pohledu nezávislých produkcí neméně významných tvůrců“ říká Radim Špaček, režisér a umělecký ředitel festivalu. Diváci se mohou těšit na 6 festivalových filmů — od životopisného dramatu Chhapaak po oceňovaný snímek Village Rockstars, který měl svou premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu.

Atmosféru Indie bude po dobu konání festivalu doprovázet indické jídlo a v sobotu před programem také různá taneční vystoupení. Tanec k indické kultuře neodmyslitelně patří, proto v sobotu 11. září proběhne tradiční Bollywood party v Ace Club v centru Prahy.

Festival má také facebookovou událost, kam se s blížícím se termínem přispívají zajímavosti a detaily k filmům.

Festival indického filmu

9. – 10. 9. 2021Praha, Kino Světozor, www.kinosvetozor.cz

11. – 12. 9. 2021Praha, Kasárna Karlín, www.kasarnakarlin.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: