Finále show UPC Cesta bojovníka už dnes v 19:30 v Praze!

Finále show UPC Cesta bojovníka už dnes v 19:30 v Praze! Finálová čtveřice projektu Cesta bojovníka. (zleva Matěj Trčka, Leonard Borák, Erik Breit a Renat Beket) | zdroj: Foto: se svolením UPC Fight

Cesta bojovníka jde dnes do finále. Na co se můžeme těšit?

Projekt Cesta bojovníka, v němž se 16 bojovníků z Česka a Slovenska ve váze do 63,5 kg bije podle thajboxerských pravidel o výhru 50 tisíc korun, vyvrcholí již tuto sobotu finálovým galavečerem. Ten se odehraje v hale TJ Spoje v Praze na Balkáně. Na rozdíl od předchozích turnajů nebude bohužel finále možné sledovat online. Celkem organizátoři připravili 9 zajímavých soubojů.

O vítězi Cesty bojovníka rozhodne 4členná pyramida. V prvním zápase uvidíme Renata Beketa z domácího Spejbl gymu, který si svou cestu musel probít skrz dva náročné souboje, v nichž občas nebojoval jen se soupeři ale také s vlastní fyzičkou. Proti němu nastoupí Erik Breit, který naskakuje jako náhradník za zraněného Denise Hnídka, který patřil k favoritům na celkové vítězství.

Druhá strana pyramidy bude takové předčasné finále, protože se tam střetnou dva bojovníci, kteří předváděli v předchozích soubojích velice kvalitní výkony. Matěj Trčka nejprve přešel přes zkušeného Mandince (aktuálního slovenského šampiona WMC) a následně si poradil také s kamarádem z reprezentace Martinem Petrášem. To Leonard Borák, tréninkový parťák vítěze Undergroundu Milana Paleše, v prvním kole soupeře doslova přejel a následně se trošku zapotil s Nikolasem Krivákem ze stáje Vladimíra Moravčíka. Celkově je ale považován asi za největšího favorita na celkové vítězství.

Na soupisce najdeme ještě dalších 6 zápasů. Představí se například Radek Roušal, který naposledy na DFN 4 slavil rychlé vítězství KO. Čelit mu bude Patrik Záděra, který se nedávno předvedl ve skvělé formě na akci Yangames. Dále uvidíme několikanásobného českého amatérského šampiona v thaiboxu Ondřeje Malinu, který sice naposledy nestačil na Tomáše Laubeho, ale o to hladovější po výhře nyní bude. Dominika Tábora, vycházející talent české Muaythai scény, otestuje zkušený Vít Vokoun.

Akce začíná dnes v 19:30 v hale TJ Spoje (Praha 3), vstupné startuje od 349 Kč. Kompletní startovku si můžete prohlédnout níže (zápas Šindelář – Páv byl bohužel zrušen kvůli onemocnění jednoho z bojovníků):

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený UPC Fight (@upcfight)

Zdroje:  UPC Fight

Nejnovější články