Koeman mě nerespektoval, vylil si Pjanič srdce po odchodu z Barcelony

04.09.2021, 12:01
Aktuality
Rok Miralema Pjaniče v Barceloně se nedá označit jinak než jako nepovedený. Bosenský záložník byl oporou v AS Řím i Juventusu, ale na Camp Nou své umění předvést nedokázal. Zčásti i proto, že neměl důvěru trenéra Ronalda Koemana. Po odchodu na hostování do Besiktase Istanbul Pjanič poodhalil některé věci ze svého angažmá v katalánském velkoklubu.

"Barcelona se mě snažila získat dva roky, ale nikdy se to nepodařilo. Navíc jsem byl v Juventusu šťastný. Když se loni objevila příležitost. Využil jsem jí. Bylo to něco, o čem jsem vždycky snil. Líbilo se mi vždy, jak Barcelona hraje, mohl jsem si zahrát s hráči, které jsem obdivoval," řekl Pjanič pro deník Marca.

Zásadním faktorem, proč se nakonec na Camp Nou neprosadil podle svých představ byl podle něj ale vztah s trenérem Ronaldem Koemanem. "Vlastně dodneška nevím, co po mně chtěl. Nesnažil se mi ani vysvětlit věci, které po mně chce, nebo najít nějaké řešení. Ptal jsem se, jestli mám nějaký problém ohledně poziční hry, jestli dělám něco špatně. S mojí hrou ale žádný problém neměl, odpovědi jsem nedostal. Snažil jsem se pracovat jako profesionál, ale když se situace zhoršovala, musel jsem ji řešit, protože potřebuju hrát," vysvětlil Pjanič důvody, proč nakonec letos v létě zvolil odchod z Barcelony.

"Dodnes nevím, co bylo důvodem, že mě přehlížel. Možná se trenérovi nelíbilo, že jsem veřejně řekl, že nejsem spokojený s tím, že nehraju. Necítil jsem z jeho strany respekt. Nejen ke mně, ale i dalším hráčům, kteří pravidelně nehráli. Když jsme měli trénink pro ty, kdo do zápasu nenastoupili, nikdy se nepřišel podívat. Jak pak můžete vědět, jaký přístup mají hráči, kteří nehrají. Každopádně přestupu do Barcelony nelituju," prohlásil Pjanič.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (53)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak ono, když mu bylo ještě 28 let, tak byl v top klubu prospěšný. Ale, když se pro něho rozhodli až ve třiceti, kdy už začal fyzicky zaostávat, tak co s ním. Navíc ten jeho brutální plat, jak kdyby patřil k nejlepším záložníkům na světě při tom pomalu nebyl ani lepší než hráči na lávce. Barto ho minulí rok chtěl jen proto, aby si zlepšil na oko své účetnictví.

Reagovat
kattos

Jako jo, ale kdyby byl top hráč tak by 30 let fakt problém nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

To je individuálne. Nie je každý Ronaldo. Ani tak každý na sebe nemaká.

Reagovat
Beči

Reagovat
kattos

Víceméně

Reagovat
Mass

To ano, ale pochybuju, že Martin7799 zná výsledky Pjaničových fyzických testů, když si dovolí tvrdit, že fyzicky zaostává.

Reagovat
Eichel

a videl si Pjanića posledné dva roky hrať?

Reagovat
off-olda

Tam to teď funguje vážně skvěle a všichni se tam pohrnou.

Reagovat
hawk

Prý jako profesionál. Profesionál neustále nebrečí, nestěžuje si do médií apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Koeman taky není profesionál.

Reagovat
YNWA__MSN

Přístup Barcelony ke svým hráčům je něco neuvěřitelného Arthur, Pjanič, Emerson...

Reagovat
VojtovaChelsea

..Messi,..

Reagovat
YNWA__MSN

Suarez, Coutinho.......

Reagovat
Eichel

a čo také spravili Coutinhovi?

Reagovat
rominhoFCB

Co konkretne spatny spravila Barcelona v pripade flamujuceho Arthura ?

Reagovat
YNWA__MSN

24 letého nadějného hráče vyměnili za 30 rocneho

Plus nezmiňuje, že ho k přestupu doslova donutili... On sám nikam jít nechtěl

Reagovat
rominhoFCB

Co by si ty robil s flamujucim hracom ?

Reagovat
Rattlesnake

uhasil ho.

Reagovat
rominhoFCB

Myslis, ze sa nepokusali ho nejak "skrotit" ? No ale kto nema mieru...a este k tomu bol stale zraneny.

Reagovat
Slavia10

A v létě se ho neúspěšně snažil Juventus Barce prodat zpátky. Arthur byl velký talent a už opravdu minulém čase, Khedira byl ke konci angažmá Juve o level dál než loňský Arthur, který kvůli svému chování začal kašlat na fotbal a když jsem ho občas viděl loni, tak jeho kariéra je u konce.

Reagovat
smazaný uživatel

Svojho času ho pasovali za druhého Iniestu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce druhého Xaviho ...přitom mě připadal pomalý a nemotorný už na videích z Brazílie.

Reagovat
Salfovic

Tak Xavi taky nebyl žádný rychlík.

Reagovat
Baronne

Ale s míčem jo, a hlavně reakce a rychlej výběr toho nejlepšího řešení, to u Arthura trochu pokulhávalo

Reagovat
Salfovic

Tak to je jasný, v tom se mohl s Xavim srovnávat málokdo.

Reagovat
Eichel

Reagovat
vagneris

Pokud hraje hovno a nechce odejít, tak ho k tomu musí donutit. K čemu ti je hráč s dlouhodobou smlouvou za hodně prachů, když nehraje nebo hraje nedostatečně?

Reagovat
smazaný uživatel

Malcom

Reagovat
vagneris

A co měli dělat, když ti hráči hráli špatně za hodně peněz a nechtěli odejít? Zkusili to po dobrým a když to nešlo, tak přitvrdili.

Naopak tohle je Laportova dobrá vlastnost. Narozdíl od Bartomeua se s nima nesere.

Reagovat
smazaný uživatel

něco shnilé v tem království Barcelonském

Reagovat
smazaný uživatel

Hold Laporta není v pozici kdy by se mohl k hráčům chovat v rukavičkách. Jednoduchý, buď má přínos a hraje nebo nemá a jde. Jestli se Barca chce z toho bordelu dostat, tak se ani jinak chovat nemůže a přiznejme si, že zrovna Pjanič přišel jenom kvůli kratkodobymu vybalancování účetnictví, jinak je k hovnu, takže ať si rok kopne u Turka a pak obvázat mašlí zpátky do série A.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen do něj, Koeman už tam snad dlouho smrdět nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

"Vlastně dodneška nevím, co po mně chtěl. Nesnažil se mi ani vysvětlit věci, které po mně chce, nebo najít nějaké řešení. Ptal jsem se, jestli mám nějaký problém ohledně poziční hry, jestli dělám něco špatně. S mojí hrou ale žádný problém neměl, odpovědi jsem nedostal."

to dává dokonalý smysl, protože na hřišti to vypadá úplně stejně - Koeman vůbec neví, co má dělat a jak hrát

Reagovat
Slavia10

To teda nesouhlasím. Barca pod Koemanem na jaře hrála nejlepší fotbal za 3 roky, venkovní zápasy měla na jaře Barca nejlepší za posledních 5 let. Skoro každý věděl, že Koeman není TOP trenér, předčil očekávání, kdyby získal o 2 výhry navíc a ten titul, měl by tu stovky komentářů že je bůh. Barca na jaře po letech vypadala, že ví co hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže žádné kdyby nefunguje, ten titul prostě ostudně prosral s druhou polovinou tabulky a tím pádem mu i zázračná venkovní série byl k ničemu. A nejlepší fotbal za tři roky asi těžko, nebyli jsme opakovaně schopni porazit žádného silného soupeře, protože Koeman je takticky nulový trenér a jeho fotbal je většinou o náhodě a ne, rozhodně Barcelona nevypadala, že ví co hrát, to ses díval asi na jiný tým. Copu vyhrál a jsem za ni rád, ale je taky potřeba říct, že to opět nebylo díky úžasným Koemanovým schopnostem, ale obřímu štěstí, kdy jsme snad třikrát otáčeli nebo vyrovnávali zápas v nastavení nebo prodloužení.

Reagovat
Slavia10

Když chcete taktiku, tak proč ste všichni vyháněli Valverdeho?? Pod Valverdem je hra děsná, skoro nekoukatelna, ale takticky si vždy uhrál co potřeboval a měli byste MINIMÁLNĚ o 1 titul více. Odvoláte trenéra z prvního místa tabulky kvůli hře i přesto, že takticky sbírá body a plni si svoje a pak zase chcete nějakého taktika.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem byl ta výjimka, která se Valverdeho až do liverpoolské odvety vždy zastávala, protože Valverde měl opravdu plán a "ošklivost" jeho fotbalu je za ty roky neuvěřitelně přehnaná. Za Valverdeho jsme uměli přehrávat i nejlepší týmy, pod Koemanem je to utopie, když nejsme schopní hrát vyrovnaně ani se současným Realem.

Reagovat
Salfovic

Tak to, že jsi byl fanatickým obhájcem Valverdeho, tu může každý potvrdit.

Reagovat
smazaný uživatel

A ukázalo se, že jsem měl pravdu. On držel rozpadající se a stárnoucí tým na vrcholu a logicky tomu musel přizpůsobit hru do taktičtějšího režimu, protože na žádný tiki taka válec už jsme dávno neměli.

Reagovat
Gazdo

Aj ked Pjanica nemam rad a dufam ze ho v nasom drese uz neuvidim tak si myslim ze ale toto je presne Koemanov pristup aj napr k Riquimu, Colladovi atd

Reagovat
Slavia10

Nedal jim herní prostor, protože nebyli lepší ostatní. Dest, Araujo, Mingueza, Pedri, Moriba. Kdyz na to mladí mají, dává jim šanci. Letos Demir například. Puig prostě minimálně zatím nemá žádný velký přínos pro hru, stejně jako Pjanič.

Reagovat
Cizinkx

Dostal by Dest šanci kdyby se nezranil Roberto nebo by měl Roberto víc minut než Dest? Dostal by Mingueza šanci a Araujo kdyby se stopeři nezranily?. Dostal by šanci Pedri v záloze kdyby se nezranil Couts?, jakož to velký Koemanův oblíbenec. Nebo by ho retardně dál topil u křídla? :). Jediný o kom se dá jakš takš říct je Moriba.

Reagovat
rominhoFCB

Je to smutne, ale je to tak.

Reagovat
Salfovic

Ten šílený plat si už přinesl z Juve nebo mu ještě něco přisypal Bartomeu ?

Reagovat
10

V Juve měl 6.5m netto

Reagovat
oli9

Ty vole, takto brečet do médii placka jedna.. Snad v tom Turecku shnijes ty hvězdo.. Problémy s trenérem atd má více hráčů jenže většina z nich si to nechá pro sebe a možná to napíše v knize po kariéře... Ne takto bukwt jak malý parchant do médií a hrát píču

Reagovat
madridcan

No a teraz sa nato pozri z druhej strany, že Koeman je kokot a môže si naňho kľudne otvoriť hubu aj Pjanič. Do kníh si necháš názor na Fergusona, Carla, Mourinha, Zidana

Reagovat
oli9

Tak ten trenér je kokot to se ví, ten jeho holandský bordel tam budou naprovovat ještě dlouho. Ovšem Pjanic už není ten top hráč už 3 roky, a během sezóny brečel do médii vícekrát že nehraje....

Reagovat
Eichel

ak sa holandským bordelom myslia De Jong, Depay a na ročnom hosťovaní s tým, že mu ešte Sevilla hradí časť platu druhý De Jong...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebreci pouze do médií, ale jiste to rekl i v Barcelone a proto odesel. Co na srdci to na jazyku. Nechapu proc by mel mlcet a.nechat si to do knihy. Jen proto, ze je to dnes in?

Reagovat
smazaný uživatel

Inak, ak by ste futbal robili čisto ako biznis, tak nekúpite hráča, nedáte mu kráľovský plat a potom ho nenecháte zohrievať lavičku. Ak by to nebol hráč do základu, tak v prvom rade by som vyrazil toho, čo ho odporúčal, potom trénera, že transfer neodmietol... atď.

Reagovat
vagneris

Respekt si musíš zasloužit, hochu.

Reagovat
Kejza

já jsem ho zase asi neviděl dát za celou sezonu přesnou přihrávku na víc než 10 metrů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele