4. září 2021 • 21:00

Boleslav a Třinec v LM ze skupiny nepostoupí, oba týmy počtvrté prohrály

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli v Lize mistrů na ledě IFK Helsinky 1:2 a po čtvrtém nezdaru v soutěži přišli o šanci na postup ze skupiny B do play off. Jediný gól českého týmu vstřelil ve 24. minutě v přesilové hře Adam Raška. Třinečtí prohráli doma s Leksandem 1:3 a rovněž ztratili šanci na postup ze skupiny. Český mistr je v soutěži po čtyřech kolech bez bodu, ve zbývajících dvou zápasech se Slovanem Bratislava se může posunout ve čtyřčlenné tabulce maximálně na třetí místo.



„Opět jsme měli zbytečně moc vyloučených, potýkáme se s tím celou přípravu. Oslabení stojí hráče síly, které nám v závěru, kdy jsme si chtěli vytvořit tlak, chyběly. Výkon nebyl vůbec špatný, ale ještě potřebujeme zapracovat na některých maličkostech,“ uvedl trenér Boleslavi Pavel Patera na klubovém webu.

Středočeši se ve Finsku představili bez několika hráčů základního kádru, doma zůstal například obránce Ševc nebo útočník Šťastný, v brance dostal poprvé v Lize mistrů příležitost Krošelj.

Do první výraznější šance se dostal Bičevskis, ale poté měli více ze hry domácí. Slovinský gólman si ale připsal několik velmi dobrých zákroků a svůj tým podržel. Helsinkám k vedoucí brance nepomohly ani přesilové hry.

Hosté naopak hned první početní výhodu využili ke vstřelení branky. Ve 24. minutě otevřel skóre Raška. Další přesilovky ale Bruslaři nevyužili, Kousal ve 35. minutě trefil jen horní tyč a domácí soupeře za neproměňování příležitostí potrestali. Ve 37. minutě vyrovnal Hede, který využil ideální přihrávku spoluhráče.

Na začátku třetí části se IFK dostalo do vedení, když Krošelje prostřelil z ideální pozice na kruhu Teräväinen a jeho trefa byla nakonec vítězná. Hosté se snažili o vyrovnání, jejich možný závěrečný nápor ale zkrátilo čtyřminutové vyloučení Pláňka, k němuž navíc usedl na trestnou lavici i Kousal.

Středočeši se ubránili 99 sekund ve třech, poté si sami zahráli přesilovku posílenou o odvolání brankáře, vyrovnat se jim ale nepodařilo. V říjnu tak budou hrát proti Curychu již bez šance na postup.

„Oproti prvnímu zápasu ve skupině tam vidím velký posun. Frölundě i Helsinkám jsme byli vyrovnaným soupeřem, ale mrzí nás, že máme pouze jeden bod. Kvalita ostatních je samozřejmě velká, ale podle mě jsme ze zápasů měli vytěžit víc,“ dodal Patera. Doposud jediný bod Bruslaři získali za domácí prohru v prodloužení s IFK.

IFK Helsinky - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 37. Hede (Jääskä, Hirvonen), 44. Teräväinen (Kotkansalo) - 24. Raška (O. Najman, Dufek). Rozhodčí: Suominen, Vikman - Elonen, Hagerström (všichni Fin.). Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. Diváci: 511.

Sestava Mladé Boleslavi: Krošelj - Pýcha, Jánošík, Moravec, Pláněk, Bernad, Fillman, Šidlík - Lunter, A. Zbořil, V. Polák - Flynn, O. Najman, P. Kousal - Kotala, Raška, Dufek - Eberle, Bičevskis, J. Stránský. Trenéři: Rulík a Patera.

Tabulka:

1. Frölunda 4 2 1 0 1 14:11 8
2. IFK Helsinky 4 2 1 0 1 7:4 8
3 Curych 4 2 0 1 1 9:9 7
4. Mladá Boleslav 4 0 0 1 3 6:12 1

Ze skupiny nepostoupí ani Třinec

„Chtěli jsme postoupit ze skupiny, ale nepovedlo se. Musíme uznat, že týmy, se kterými jsme hráli, měly velkou kvalitu a byly silné,“ uvedl asistent trenéra Marek Zadina.

Oceláři odstartovali Ligu mistrů porážkami ve Fribourgu 2:6 a v Leksandu 2:3. Před dvěma dny podlehli v odvetě švýcarskému týmu 3:4, přestože vedli ve 14. minutě o tři góly. Proti švédskému mužstvu proto potřebovali zvítězit v základní hrací době, aby si udrželi naději na postup.

Boj jim ztížila i absence elitního kanonýra Martina Růžičky, který sice figuroval v zápise o utkání, ale nenastoupil. Trenéři točili jedenáct útočníků a netypicky se na křídle objevoval i obránce Jakub Matyáš.

První gól padl ve 33. minutě, když se čtyři sekundy po návratu vyloučeného Milana Doudery prosadil z dorážky Patrik Zackrisson. Druhou branku přidal na začátku třetí třetiny Alexander Lundqvist střelou od modré čáry. Ze stejného místa využil v 50. minutě přesilovou hru Max Veronneau. O čestný úspěch Ocelářů se postaral Michal Kovařčík v početní převaze v čase 55:11 střelou z levého kruhu. Na výsledku už nic nezměnila ani hra domácích bez brankáře.

„První třetiny hrajeme dobře. Proti Fribourgu byla minule skvělá a než jsme dnes dostali gól, tak si myslím, že šlo o vyrovnaný zápas. Pak se soupeř uklidnil a začal hrát svoji hru,“ řekl Zadina. Oceláři prohráli v Lize mistrů každou druhou třetinu s celkovým skóre 1:8. „Budeme se muset na ně zaměřit a dát si na to pozor. Je potřeba hrát celých šedesát minut a ne pouze dvacet,“ podotkl.

HC Oceláři Třinec - Leksand 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 56. M. Kovařčík (Nestrašil, Roman) - 33. Zackrisson (Heineman, Berg), 44. Lundqvist (Kloos, Ruohomaa), 50. Veronneau (Caito, Kloos). Rozhodčí: Hradil, Kika - Hynek, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 1535.

Sestava Třince: Kacetl - Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, M. Adámek, Jaroměřský - Matyáš, P. Vrána, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Kofroň - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

1. Fribourg-Gottéron 4 4 0 0 0 17:7 12
2. Leksand 4 4 0 0 0 15:8 12
3. Třinec 4 0 0 0 4 8:16 0
4. Slovan Bratislava 4 0 0 0 4 7:16 0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud