Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mladí budějovičtí karatisté válí. Z ME ve Finsku přivezli hned tři medaile

Českobudějovické karate se raduje z dalšího velkého úspěchu! Členové klubů TJ Karate České Budějovice a Fight Club České Budějovice dokázali na ME dorostenců, juniorů a U21, které se konalo ve Finsku, že patří k nejlepším. Ema Tinavská (Fight Club) přivezla stříbrnou medaili, Tomáš Nechyba (Fight Club) bronzovou a stejně tak Martina Šáchová (TJ Karate).

„Pocity jsou skvělé, protože výsledek je skutečně výjimečný,“ říká hlavní trenér Fight Clubu Petr Beníšek. „Celkově jsme jako ČR získali tři medaile, přičemž všechny jsou z Jihočeského kraje, z českobudějovických klubů.“

„Budějovické karate je česká špička. Na ME se ukázalo, že oba kluby jdou správným směrem. Z výsledku máme samozřejmě radost,“ navazuje hlavní trenér TJ Karate České Budějovice Miroslav Hýsek.

Mladí budějovičtí karatisté válí. Z ME ve Finsku přivezli hned tři medaile.

Mladí karatisté v uplynulých měsících tvrdě dřeli, a to i přes omezení spojená s covidem. Dle trenérů bylo na jejich výkonech vidět, že pečlivou přípravu hodlají zúročit. „Chtěli závodit, předvést, co umí. Opravdu makali a měli chuť. Vzhledem k tomu, jak se nám doposud dařilo, jsme měli nemalá očekávání,“ dodává Petr Beníšek.

Budějovičtí karatisté byli zkrátka odhodlaní si přivézt medaile. Například Martina Šáchová už dopředu avizovala, že hodlá bojovat o vysněný titul. „Měli jsme natrénováno a věřili jsme, že na titul máme, ale když jsem viděl rozlosování, soupeřky, které Martina chytila ve vyřazovacím pavouku, věděl jsem, že to bude těžké. Takže ano, mohlo to zacinkat malinko víc, ale i tak je třetí místo skvělý úspěch,“ zdůrazňuje Miroslav Hýsek a dodává, že se k medailím přiblížila i další členka TJ Karate České Budějovice Andrea Květoňová, která skončila na pátém místě.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Petr Beníšek

Štítky karate, Finsko, České Budějovice, Klub rváčů, trenér, Česko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí budějovičtí karatisté válí. Z ME ve Finsku přivezli hned tři medaile  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.