Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Prestižní St. Leger ovládl v Chuchli Kamssio o dvě délky před Dionisem

Dostihový víkend pokračoval po sobotní čtvrté kvalifikaci na Velkou pardubickou v pražské Chuchli. Prestižní St. Leger, který se jezdí už od roku 1946, patřil favoritu Kamssiovi, který ukázal sílu v závěrečné rovince. S žokejem Petrem Foretem v závěru předběhl vedoucího Dionise s Jiřím Palíkem a triumfoval o dvě délky. V druhém velkém dostihu dne Velké ceně Prahy zvítězil těsně Billabong Cat s jezdkyní Lucií Fialovou.

Je nám líto, video expirovalo.
St. Leger patřil Kamssiovi, Velkou cenu Prahy vyhrál Billabong Cat

St. Leger na 2800 metrů dlouho vedl Dionis. V sedle s žokejem Jiřím Palíkem najížděli do cílové rovinky před zbytkem pole s relativně velkým náskokem. Kamssio s Foretem ale nastoupili zvenčí a nakonec zvítězili bez problémů.

"Je to jednoduchý kůň na ježdění a super vytrvalec. Nikam se nežene, jenom je potřeba ho ve správný čas vzbudit," řekl Foret po svém prvním triumfu v St. Legeru. "Je to pořád ještě děcko, má rezervy. Jednoho dne by mohl být nástupcem Nagano Golda, v dostizích na tři kilometry to bude příští rok fakt dobrý kůň," předpověděl tříletému Kamssiovi.

Velkou cenu Prahy na 2800 metrů ovládli koně startující v Česku poprvé. Už se zdálo, že za výhrou míří Heaven Forfend s Martinem Laubem, ale drtivým finišem vyhrál o krk Billabong Cat s Fialovou, která na poslední chvíli nahradila v sedle indisponovaného Jiřího Chaloupku.

Billabong Cat odběhl většinu závodu na chvostu startovního pole. "V klidu si cválal za nimi a pak ukázal svoji třídu," řekla Fialová, která se o startu ve Velké ceně Prahy dozvěděla až těsně před dostihem. "Byla jsem nadšená, protože jsem si ho hrozně přála jezdit," řekla jezdkyně, která se zotavila po nepříjemném pádu z půlky srpna v dostihu v jihočeských Netolicích.

Dostihový mítink v Praze-Velké Chuchli:

St. Leger, rovinový dostih (2800 m, tříletí hřebci a klisny, dotace 600 000 Kč) - závěrečný závod Klasické trojkoruny: 1. Kamssio (ž. Foret, tr. Luka, stáj Hrubý), 2. Dionis, 3. Respekt. Čas: 2:54,30. Výrok: jistě 2 1/2 - 4 - 7.

Velká cena Prahy, rovinový dostih (1600 m, tříletí a starší koně, dotace 600 000 Kč): 1. Billabong Cat (Fialová, tr. Luka, stáj Leram), 2. Heaven Forfend, 3. Torque Power. Čas: 1:37,28. Výrok: boj kr. hlava - 1 1/4 - 1/2.

Další dostihy: I. Gasparini (ž. Palík) - Varney - Shirocco Fritz, II. Pace Man (ž. Chaloupka) - Cawok - Spencer, III. Sea The Night (ž. Korečková) - Wicker Stone, VI. Shedir (ž. Zatloukal) - Terrazzinni - Melania, VII. Anhor (Plimlová) - Lucifer - Alhamra, VIII. Wakai (ž. Foret) - Darkgelton Lady - Tropical Bond, IX. Bee Chic (ž. Koplík) - Bouřka - Marie D'Orval.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články