InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mistr Evropy Tomáš Staněk se představí v úterý na Velké ceně Tábora v atletice

TÁBOR - Stadion Míru v Táboře nabídne v úterý 7. září špičkovou atletickou podívanou v podobě jednoho z nejstarších a nejlépe hodnocených atletických mítinků v České republice – Velké cena Tábora a Memoriálu Ing. Jana Pána. Tento tradiční závod a srdcovka táborské atletiky oslaví letos již 60. ročník. Díky své kvalitě je tento mítink certifikovaný Českým atletickým svazem a je zařazen i do termínové listiny Evropské atletiky. Ženy poběží 800 metrů jako první ročník memoriálové půlky Heleny Fuchsové. Velká cena opět nabídne mezinárodní účast, nicméně oproti minulým ročníkům dorazí kvůli cestovatelským potížím v souvislosti s covidem-19 méně zahraničních závodníků. V několika disciplínách se představí i táborští atleti a medailisté z MČR, například Lurdes Gloria Manuel, Alena Panovská a další.

 

Atleti se poměří například v běhu na 100 m a 200 m (muži, ženy), představí se i závodníci ve skoku vysokém a skoku o tyči (ženy), v hodu oštěpem (muži, ženy), ve vrhu koulí (muži) a chybět nebude samozřejmě tradiční běžecká trať na 800 m (muži, ženy).

V sektoru vrhu koulí se mohou příznivci atletiky těšit na Tomáše Staňka, letošního halového mistra Evropy a držitele českého rekordu. Na sprinterské distanci 100 m bude čekat opět napjatý souboj mezi spoludržiteli českého rekordu Zdeňkem Stromšíkem a Janem Velebou. Zmíněná dvojice bude soupeřit i s Matyášem Koškou, svěřencem právě Jana Veleby.

Závod na 800 m mužů se již tradičně poběží v rámci Memoriálu Ing. Jana Pána, kde se představí účastníci a medailisté z vrcholných akcí Filip Sasínek, Filip Šnejdr a Jakub Davidík. Distanci 800 m poběží ženy jako první ročník memoriálové půlky Heleny Fuchsové, která byla výbornou reprezentantkou i medailistkou z vrcholných akcí, trenérkou a rodačkou z Tábora. V rámci tohoto memoriálu se mohou diváci těšit na účast českých olympioniček Kristiiny Mäki a Diany Mezuliáníkové.

Přípravy letošního ročníku jsou opět obtížné, jelikož stejně jako v minulém roce se pořadatelé potýkali s pandemií koronaviru a se stavbou nové multifunkční haly, která přinesla omezení provozu na stadionu i mimo něj. „Naštěstí si můžeme dovolit uspořádat i letošní ročník a nepřerušit šedesátiletou tradici, a to díky Českému atletickému svazu, městu Tábor, Jihočeskému kraji, našim sponzorům a vzájemné spolupráci s TZMT a stavebními firmami," řekla za Český atletický svaz Monika Drhovská.

Předprogram Velké ceny Tábora v atletice začíná v 15.30 hodin a hlavní program odstartuje zahájením v 16.53 hodin. Diváci mohou využít na stadionu pouze místa na stání, pro děti do 15 let a seniory nad 70 let je vstupné zdarma. Na stadionu bude omezená divácká kapacita a na návštěvníky čeká dodržování aktuálních vládních opatření v souvislosti s covidem-19.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace