InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V sezimovoústeckém Spektru vystavuje na třicet výtvarníků

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

SEZIMOVO ÚSTÍ – V sobotu 4. září otevřeli ve foyeru Spektra v Sezimově Ústí výstavu Art setkání 2021. Její kurátor Josef Balek přizval po delší pauze opět téměř třicítku tvůrců. Vystavují tu lidé z různých měst, třeba z Písku, Bechyně, Českých Budějovic, Tábora a nebo také ze Slovenska. Návštěvník najde ve Spektru pestrou nabídku děl: obrazy, malbu, kresbu, fotografie, mozaiky i sochy a objekty. Každý vystavující dostal prostor na tři své výtvory. U každé skupinky je uvedené stručné představení jejího autora. Lidé si mohou nějaký vybraný objekt i zakoupit.

 

Kresbu ústy představuje ve Spektru Barbora Sedláčková z Českých Budějovic. Ústy maluje studentka Waldorfského lycea od sedmi let, kdy se u ní rozvinul chronický zánět na mozkomíšním kmeni. Do Sezimova Ústí přijela s rodiči a mladší sestrou Aničkou. Na výstavě kresby Barbory Sedláčkové obdivovala Alena Vondrášková z Borovan. Její snacha Leona ve Spektru vystavuje olejomalby. Eva Karmazínová tvořila kombinovanou technikou. Skulptury vystavuje Jiří Genzer.

Návštěvníky zaujmou Tiffany vitráže a mozaika, které do Spektra přivezla Lenka Kinzlová z Českých Budějovic. „Technika mozaiky picassiette pochází z Francie. Objevila jsem ji na webu, už dlouho se mi líbila. Pustila jsem se do ní v době kovidu, kdy na mne ze situace kolem padla deprese. Mozaika pro mne znamenala určité uvolnění. Jde o to, aby člověk zvládl techniku a pak si vlastně hraje," řekla Lenka Kinzlová, která v Českých Budějovicích dokonce vede kurzy vitráže a mozaiky.

Na výstavě je toho k vidění opravdu hodně. Zhlédnout ji bude možné do 12. listopadu. Vernisáž zpříjemnili hudebním vystoupením bratři Michael, Martin a Marek Hemzovi, kteří jsou žáky ZUŠ Sezimovo Ústí.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace