Ing. Petr Měřínský

  • ANO 2011
  • Přerov
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2021 14:32:00

Městské kamery budou napojeny na nový server, tomu současnému už hrozí kolaps

Městské kamery budou napojeny na nový server, tomu současnému už hrozí kolaps

Městský kamerový dohlížecí systém bude napojen na nový server. Ten přijde město na téměř 700 tisíc korun, z toho polovinu by mohla pokrýt dotace z Ministerstva vnitra.

Kamery v ulicích má Přerov od roku 1997, kdy bylo zřízeno prvních šest bodů v centru a v okolí nádraží. V současné době je na území města 27 kamer, které monitorují situaci zejména v problémových místech a slouží městské policii k odhalování pachatelů přestupků či trestných činů, ale i k preventivnímu dohledu zejména v sociálně vyloučených lokalitách. Technický stav serveru ale už neodpovídá nárokům celého systému, neboť rostou požadavky na kvalitu obrazu a záznamu, ale i na archivaci. „Také kamery jsou postupně modernizovány – analogové jsou nahrazovány digitálními IP kamerami, které mají vyšší nároky na datové připojení a zároveň se zvyšuje požadavek na diskové úložiště. Stávající systém, který byl navržen pro analog a pro výrazně nižší počet kamer, je už na hranici výkonnosti. Server je přetížen a hrozí jeho kolaps,“ řekl přerovský primátor Petr Měřínský.

Radní už zadali veřejnou zakázku a oslovili čtyři firmy k podání nabídky. „Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 680 tisíc korun. Uvidíme, jakou cenu nabídnou společnosti, které se řízení zúčastní,“ podotkla primátorova náměstkyně Hana Mazochová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama