Zde může být vaše reklama.

Start extraligy se blíží Hokejisté HC Olomouc chtějí úspěšnou sezonu

Hokejisté HC Olomouc chtějí úspěšnou sezonu

foto: Petr Pelíšek

06. 09. 2021 - 21:41

Pátečním zápasem doma proti BK Mladá Boleslav vstoupí do nového soutěžního ročníku extraligy hokejisté HC Olomouc. Mora jde do sezony s hvězdnou posilou, s Davidem Krejčím naskočí ve formaci Jan Káňa a Lukáš Kucsera. A v klubu věří, že s podporou fanoušků uhrají úspěch. Zaznělo to na předsezónní tiskové konferenci, kterou klub uspořádal v Divadle na Šantovce.

Kohouti se budou muset obejít nějaký čas bez Branislava Konráda, brankářská jednička se zranila v posledním utkání přípravy. Kontakt z bruslí protihráče odnesl řeznou ránou na krku. „To je spíš otázka na lékaře, ale těžko se dá doba léčení odhadovat. Rozhodně to není záležitost jednoho dvou týdnů,“ řekl generální manažer HC Olomouc Erik Fürst.

Mora v minulém soutěžním ročníku přešla přes předkolo play-off, kdy hladce vyřadila Plzeň. „Doufáme, že sezona bude jiná, než minulá, že bude s diváky, že budeme mít plný dům skoro každý zápas.  Mužstvo zůstalo skoro pohromadě, také očekáváme určitě lepší výkony v základní části, než byly. A samozřejmě jsme určitě posílili příchodem Davida Krejčího. Věřím, že to bude vidět na výsledcích i návštěvnosti,“ řekl Jan Tomajko, jednatel a trenér HC Olomouc.

Na Hané věří, že se konečně zase budou moci spolehnout na podporu svých fanoušků. „Doufám, že sezona bude s plným barákem, že skvělá fanoušci si letos užijí to, co loni nemohli. Mužstvo zůstává pohromadě delší dobu, takže výkony a výsledky by měly být lepší a lepší,“ uvedl Erik Fürst, generální manažer HC Olomouc. „Sezona bude velmi rozdílná ve srovnání s minulou, kdy zkrátka diváci na stadionu být nemohli. Nemohly se dělat ani žádné větší marketingové akce, všechno bylo zakázané. Nyní už na stadionu budou, bude možný i doprovodný program. A k tomu bude největší tvář extraligy dělat radost fanouškům v Olomouci, což je určitá výzva i pro mě,“ řekl Simon Vejtasa, marketingový manažer HC Olomouc.

Cílem HC Olomouc bude minimálně zopakování účasti v prvním kole play-off. „V minulé sezoně jsme výsledkově lehce prošli v předkole přes Plzeň, pak jsme byli důstojným soupeřem Spartě. Předtím v základní části jsme prakticky ani v jednom utkání neměli mužstvo kompletní a pohromadě. A to bylo znát. Teď za sebou máme přípravu, ve které se nám, s výjimkou Braňa, nezranil nikdo. Jinak příprava probíhala v pořídku,“ řekl trenér HC Olomouc Zdeněk Moták. „Bohužel se nám nepodařilo v přípravě vyhrát ani jedno utkání, trošku nás zlobila koncovka. Vyzkoušeli jsme tři brankáře, deset obránců a devatenáct útočníků,“ podotkl Moták. „pracujeme na určitých věcech, které bychom chtěli zlepšit. A doufáme, že sezona bude radostná nejenom pro nás, ale také pro diváky a věříme v úspěch,“ uvedl Moták. „Musíme se na to dívat trošku s pokorou. První naše starost je, abychom nebyli patnácti, druhá, abychom nebyli čtrnáctí, a potom se můžeme bavit o play-off. Samozřejmě chceme v sezoně určitě skončit co nejvýše. Ale víme, že extraliga bude vyrovnaná. Určitě jsme pokorní, ale máme nějaké cíle, kterých bychom chtěli dosáhnout,“ řekl Jan Tomajko.

Největší posilou Mory je útočník David Krejčí. Kdo s ním bude ve formaci? „Budou to dohromady tři káčka. Jsou to Honza Káňa a Lukáš Kucsera. Doufáme, že vytvoří kompaktní trojici,“ řekl Moták. „Není to dogma, zatím na tréninku vypadají dobře, uvidíme, jak jim to půjde v zápasech,“ podotkl Tomajko.

Další články