TZ: Zuzana Halfarová a Matěj Rejl ve Villa P651

Zuzana Halfarová, Matěj Rejl / petit vampire DANS LA PISTOCHE / Villa P651 / Praha / 17.9 – 22.9 2021

V prostředí prvorepublikové vily v pražských Střešovicích bude v vidění zeit-specific instalace nejnovějších děl autorů Zuzany Halfarové a Matěje Rejla.

Zahájení výstavy proběhne v pátek 17/9 mezi šestou a devátou hodinou večerní, o víkendu bude výstava zpřístupněna v odpoledních hodinách mezi třetí a sedmou a dernisáž proběhne ve středu 22/9 v podvečerních hodinách mezi třetí a sedmou.

Zuzana Halfarová vystudovala malbu na Accademia di Belle Arti v Perugii a získala stipendium na Universitad de Barcelona, kde prohloubila studium alternativních malířských a fotografických technik. Kombinuje malířské a fotografické postupy a vytváří trojrozměrné objekty či site-specific instalace. Od roku 2007 vystavuje pravidelně v Itálii i v zahraničí, její instalace byly k vidění v Museo Ex Chiesa di San Francesco (Corciano), Museo dinamico del laterizio e delle terrecotte-Palazzo Pietromarchi (Marsciano), Museo Etnografico (Bienno), Fondazione Pietro Vannucci (Perugia), Piazza Roma (Bienno), Mannifatture Knos (Lecce), Institut de Cultur-Centre Civic Matas i Ramis (Barcelona) a korunovacni7 (Praha).Její díla jsou zastoupena v soukromých i ve veřejných sbírkách převážně v Itálii, například Fondazione Pietro Vannucci, Città di Bienno, Città di Corciano.

Matěj Rejl absolvoval ateliér malby Zdeňka Berana a Martina Mainera na pražské Akademii Výtvarných Umění. V morovém roce 2020 ohromil veřejnost hned dvěma sólovými výstavami v nejprogresivnějším výstavním prostoru korunovacni7 v Praze. V roce 2019 byla jeho retrospektiva k vidění v Nové Galerii v Praze, dále byla jeho díla zastoupena na výstavě NEXT WAVE v Národní Galerii v Praze (2017), a na mezinárodní výstavě ET CETERA v Museu MAXXI v Římě (2015), kde představili svá díla nejvýraznější exponenti mladé generace. Jeho díla jsou součástí soukromých sbírek v ČR, Itálii, Izraeli, Irsku a ve Velké Británii.