Verva stabilizovala kádr. Hlavním cílem je postup do play off
Tisková konference před začátkem sezony. Foto: HC Verva Litvínov
Co se chystá

Litvínov - Nový ročník Tipsport extraligy zahájí Litvínov s jasným cílem, kterým je postup do play off. Tradiční hokejový klub prošel před novou sezónou řadou změn v hráčském kádru. Vedení klubu udrželo většinu opor a povedlo se přivést několik zajímavých jmen.

„Před začátkem loňské sezony jsme odstartovali dlouhodobý proces změn ve fungování klubu a během samotné sezony se nám podařilo po delší době opět postoupit do play off. Letos budeme stavět na dobře zbudovaných základech, o které se zasloužili generální ředitel Pavel Hynek a hlavní trenér Vladimír Országh se svým realizačním týmem. Těší mě, že finanční situace klubu je díky podpoře skupiny ORLEN Unipetrol navzdory nelehké situaci způsobené pandemií koronaviru stabilní a do letošní sezony tak vstupujeme s naplněným rozpočtem, také naše mládežnické týmy jsou finančně zabezpečeny,“ uvedl předseda představenstva klubu Marek Zouvala.

Litvínov v loňské sezóně zahájil přestavbu mužstva, kde hlavním cílem byl posun do vyšších pater tabulky a postup do play off. Vedení klubu nadále pracuje na zkvalitnění týmu a posunu do stabilnějších vod nejvyšší české soutěže. Za uplynulý rok odvedl realizační tým hodně práce v předváděné hře, kdy se Litvínov probojoval po čtyřech letech do vyřazovacích bojů. „V nové sezóně se chceme posunout do vyšších pater tabulky. Během léta jsme dobře doplnili kádr a tak věřím, že dokážeme loňské umístění ještě vylepšit,“ popisuje generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Nový člen trenérského týmu

První rok má za sebou trenérská dvojice Vladimír Országh – Václav Sýkora. Zejména v závěru sezóny byla poznat nová tvář mužstva, kterou trenéři vštípili. Do nové sezóny se oficiálně rozšířil trenérský tým o Martina Tvrzníka, který už v uplynulém ročníku s týmem velmi úzce spolupracoval.

Obrana

Velkých změn doznaly obranné řady Vervy. Po sezóně skončili v kádru Litvínova obránci Oskars Cibulskis, Patrick Kudla, Jiří Říha a David Štich. Nejcitelnější ztrátou je odchod reprezentačního zadáka Jana Ščotky do Finska. Vedení klubu se povedlo přivést zajímavá jména. Na severu Čech v týmu přivítali Marka Hrbase, Matěje Stříteského a Daniela Koláře, kteří by měli vyztužit obranné řady chemiků. Navíc Verva udržela zadáky Patrika Demela, Denise Zemana, Uvise Balinskise a Aarona Irvinga. „Jsme rádi, že nám z loňské kostry zůstali Patrik Demel, Uvis Balinskis a Aaron Irving. Přivedli jsme Dana Koláře a Denise Zemana, kteří už za nás loni nastupovali. Přišli noví obránci, u kterých máme očekávání a věříme, že nás posílí směrem do defenzívy i ofenzívy. Nikdo nemá místo jisté a bude na každém hráči, jak bude pracovat, a jak s ním budeme spokojení. Podle potřeby pak budeme reagovat, když by to nefungovalo, tak by mohlo dojít i k určitým změnám. Máme tady hráče, se kterými chceme pracovat a až liga a čas nám ukáže, jak budeme úspěšní,“ konstatuje hlavní kouč Vervy Vladimír Országh.

Útok

V útoku tým Vladimíra Országha prošel také velkou obměnou. Odešli forvardi Martin Hanzl, Filip Helt, Martin Látal, Lukáš Žejdl a Samson Mahbod. Úspěšnou kariéru ukončil útočník Jakub Petružálek, který se začal věnovat mládeži. Novými posilami se stali Petr Straka, Matúš Sukeľ a Andrej Kudrna. Vedení klubu udrželo dlouholeté opory Františka Lukeše s Viktorem Hüblem, novou smlouvu podepsal i nejlepší střelec posledních dvou sezón Richard Jarůšek. „Směrem dopředu bychom měli mít větší hloubku. Neměli bychom letos hru stavět na čtyřech nebo pěti hráčích, jako to bylo loni. Máme tady hráče, kteří mají potenciál dát deset až patnáct gólů. Když nepočítám Viktora Hübla, který je legenda extraligy, tak nemáme kádr postavený na hvězdných hráčích. Chceme hrát týmově a mít vyrovnané čtyři formace,“ vysvětluje Vladimír Országh.

Mladé naděje

Velký potenciál dřímá v litvínovských mladících. V širším kádru národního týmu do dvaceti let má Litvínov hned tři hráče. Útočníka Lukáše Stehlíka a obránce Ondřeje Baláže s Jiřím Hávou. V reprezentaci do devatenácti let zase útočníky Davida Skuhrovce, Marka Slavíka a Jana Vopata. Všichni tito hráči mají velkou perspektivu směrem do budoucnosti klubu. „S mladými hráči jsme začali hodně pracovat už minulý rok. Všichni s námi trénovali a máme hráče i v Litoměřicích. Mají perspektivu s výhledem do budoucnosti klubu. Všichni dostali šanci v přípravě a někteří v Litoměřicích. Musí si ale projít přechodem do mužské kategorie a udělat ten mezikrok, aby se z nich stali opory. Zásadní je, aby v juniorech nebo v Litoměřicích hráli důležité role, které se pak od nich budou očekávat v A-týmu. Je to ale jen na nich, jak budou pracovat. Šanci od nás určitě dostanou,“ říká Vladimír Országh.

Do nové sezóny se budou moci hráči opět spolehnout na podporu svých příznivců v zádech. „Po ročních restrikcích spojených s vládními opatřeními z důvodu pandemie covid-19 se fanoušci konečně mohou vrátit zpět na tribuny. Jsou důležitým článkem našeho klubu ve všech směrech. Pro tým jsou jako šestý hráč v poli,“ říká na závěr Pavel Hynek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru