Nenápadný investorský půvab menších evropských společností

Foto zdroj: Roklen24, ČIK

Americké společnosti jsou teď poměrně vysoce valuovány, říká Jaroslav Brychta, hlavní analytik XTB. Proto se spíše rozhlíží po Evropě. Zajímají ho firmy, které sice nijak zásadně nerostou, mají ale nízký dluh a působí ve stabilních sektorech jako zemědělství.

Brychta se v rozhovoru s Jánem Hájkem, portfolio manažerem fondu Top Stocks, zamýšlí nad čínským trhem. Čína stále platí za velmi zajímavý trh. Na druhou stranu nelze nevidět tamější problémy. Jaké? Podívejte se na video.

Toto je druhé video osobností, které vystoupí na České investiční konferenci. Její osmý ročník proběhne 8.-9.11.2021. Na konferenci máte možnost se seznámit s nejlepšími českými a zahraničními investičními manažery a nahlédnout do jejich způsobu práce a uvažování. Více informací najdete na www.ceskainvesticnikonference.cz.

Rozhovor byl natočen v prostorách VOIX.

Disclaimer: Tento článek má pouze informativní charakter a neslouží jako investiční doporučení dle zákona č. 256/2004 Sb. o podnikání na kapitálovém trhu. Při zpracování tohoto článku autor vycházel z veřejně dostupných zdrojů. Za případné chyby v textu nebo v datech nenesou společnosti Roklen Holding a.s. ani Roklen360 a.s. zodpovědnost.

Newsletter