OBRAZEM: Když Michael Jackson pobláznil Prahu. Král popu zahrál na Letné před 25 lety

Michael Jackson během koncertu v Praze v roce 1996

Michael Jackson během koncertu v Praze v roce 1996 Zdroj: ČTK

Jackson si do Prahy v rámci HIStory Tour přivezl i svou sochu. Ta byla po dobu zpěvákova pobytu vystavena na místě Pražského metronomu.
Příjezd Michaela Jacksona do Prahy vzbudil davové šílenství.
Král popu se setkal také s tehdejším prezidentem Václavem Havlem.
Příjezd Michaela Jacksona do Prahy vzbudil davové šílenství.
Příjezd Michaela Jacksona do Prahy vzbudil davové šílenství.
30
Fotogalerie

Jen málokterý koncert v devadesátých letech vyvolal takovou bouři zájmu jako ten, který se uskutečnil 7. září 1996. Letenskou pláň tehdy ovládl „Král popu“ Michael Jackson, který zde odstartoval světové turné HIStory. Na dvouapůlhodinový koncert tehdy dorazilo zhruba 120 tisíc diváků. 

Jackson se tak po návštěvách kapel, jako jsou Pink Floyd, Rolling Stones či U2, zařadil v devadesátých letech mezi ty interprety, kterým se podařilo překonat magickou hranici sta tisíc platících diváků. Cena za vstupenku na koncert Michaela Jacksona se v roce 1996 pohybovala kolem sedmi set korun. 

Zpěvák přijel do hlavního města České republiky čtyři dny před vystoupením a ubytoval se v hotelu Intercontinental. Během návštěvy si prohlédl historické centrum města, setkal se s nemocnými děti v Motole, v dětském domově na Zbraslavi a také s tehdejším prezidentem Václavem Havlem. Celkem strávil v Praze pět dnů. 

Prohlédněte si celou fotogalerii záběrů Michaela Jacksona v Praze

Podívejte se na dobové záběry