Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Překvapení US Open Fernandezová je v semifinále, Medvěděv ukončil tažení Van de Zandschulpa

Leylah Fernandezová je senzační semifinalistkou US Open. Ve čtvrtfinále Kanaďanka porazila 6:3, 3:6, 7:6 světovou pětku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny. Potřetí za sebou je ve Flushing Meadows v semifinále Daniil Medvěděv. Druhý hráč světového žebříčku ve čtvrtfinále ukončil výhrou 6:3, 6:0, 4:6, 7:5 překvapivé tažení newyorským turnajem Nizozemce Botice Van de Zandschulpa. O postup do finále si ruský tenista zahraje se Félixem Auger-Aliassimem.

Leylah Fernandezová
zdroj: USA Today Sports autor: Robert Deutsch

Fernandezová v minulých dvou kolech vyřadila šampionky US Open Naomi Ósakaovou a Angelique Kerberovou a nezastavila ji ani Svitolinová.

Den po 19. narozeninách rodačka z Montrealu pátou nasazenou Ukrajinku zdolala po dvouapůlhodinové bitvě, závěrečný tie-break po dlouhém returnu soupeřky vyhrála 7:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Medveděv je potřetí za sebou v semifinále US Open

Tenista z druhé stovky pořadí ATP Tour a úspěšný kvalifikant dokázal jako první letos ve Flushing Meadows vzít Medvěděvovi set.

Finalista turnaje z roku 2019 ovládl první dvě sady jednoznačně, pak ale Van de Zandschulp přestal chybovat a snížil.

V koncovce čtvrté sady se pětadvacetiletý Rus dostal k mečbolům při soupeřově podání a ten druhý po Nizozemcově úderu do sítě využil.

Auger-Aliassime si zahraje první grandslamové semifinále. Ve čtvrtfinále vedl 6:3 a 3:1, když jeho soupeř Španěl Carlos Alcaraz utkání kvůli zdravotním problémům ukončil.

"Nečekal jsem to, netuším, co se stalo," řekl k soupeřovu odstoupení Auger-Aliassime. "Myslím, že jsme hráli dobrý zápas, ale ten konec byl zvláštní. Ale co, postoupil jsem," řekl Auger-Aliassime.

Osmnáctiletý Alcaraz důvod skreče neupřesnil. "Je těžké ukončit vydařený turnaje takhle. Ale neměl jsem na výběr. Na prvním místě se musím starat o tělo a necítil jsem se dobře natolik, abych mohl pokračovat," prohlásil.

Auger-Aliassime je prvním kanadským semifinalistou dvouhry mužů na US Open, mezi poslední čtveřici hráčů ve Flushing Meadows navíc postoupil jako nejmladší hráč po Juanu Martínovi del Potra v roce 2009. Argentinec tehdy nakonec získal titul.

Kanada díky Augeru-Aliassimovi bude mít v semifinále dvojnásobné zastoupení, protože mezi ženami bude nečekaně bojovat o finále Leylah Fernandezová. "Pro Kanadu a Quebec je to skvělé," prohlásil Auger-Aliassime.

"Kluk a holka z Montrealu, oba ve stejný čas v semifinále US Open. Nikdy by mě nenapadlo, že se něco takového může stát," přidal patnáctý hráč světa, kterého trénuje Toni Nadal, strýc a bývalý kouč Rafaela Nadala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články