Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Příprava nás nesmí uspokojit, varuje pardubický trenér Král před startem sezony

Osm výher z deseti zápasů oslavili během přípravy na novou extraligovou sezonu hokejisté Pardubic. Trenér Richard Král však tlumí přehnaný optimismus. Mužstvo sice díky úspěšným výsledkům nabralo porci sebevědomí, dobře si ale uvědomuje, že v extralize čekají Dynamo mnohdy silnější soupeři.

Trenér Richard Král
zdroj: ČTK

"Samozřejmě ty výsledky byly velice slušné, ale nesmíme se tím vůbec uspokojit. V porovnání s některými těmi týmy nás čekají daleko těžší soupeři. Hned na začátku máme Plzeň, Spartu, Boleslav, Brno, to budou čtyři velice těžké zápasy," zdůraznil jednapadesátiletý bývalý útočník.

"Když vezmu třeba Spartu, která si zahrála pár zápasů v Lize mistrů, bude určitě zvyklá na něco jiného a nebude to s ní rozhodně jako zápas ve Vrchlabí nebo ve Švýcarsku s Krefeldem, který nás tolik neprověřil. Na druhou stranu je vždy dobré, když tým vyhrává a může mít nějaké sebevědomí. I když musíme kluky v tomto směru trochu krotit, věřím, že moc dobře ví, že nás čeká úplně jiná práce než byla v té přípravě," dodal Král.

Důležitější než výsledky bývá v přípravě předvedená hra. V té viděl rezervy. "Měli jsme podle mého názoru dost dobrých zápasů, i když byly i nějaké hluché třetiny. Většinou to byly ty první, které nám až tak nevycházely. Na to se chceme ještě zaměřit, protože vstup do utkání je vždy důležitý. Jinak ale zápasy se Spartou, Libercem či ve Švýcarsku s Bielem a Ženevou byly velice slušné, povedlo se nám vyzkoušet i mladé kluky, takže s přípravou panuje spokojenost," pochvaloval si Král.

Na páteční začátek extraligové sezony se Pardubičtí mimořádně koncentrují. "O to více tady, protože Pardubicím se ty začátky poslední roky moc nepovedly. Samozřejmě dobře rozjet to chce patnáct týmů, protože letos už zase je ten strašák sestupu, ale je to o tom, jak k tomu všichni přistoupíme. Pokud budeme fungovat tak, jak jsme fungovali poslední měsíce, tak věřím, že to bude dobré," podotkl Král.

Před celým extraligovým pelotonem je specifická sezona s 15 účastníky. "Je tam o čtyři zápasy víc, vedle jednoho, co padá přímo, jde další do baráže, ale doufám, že v těchto patrech se nebudeme pohybovat a vůbec se nás to týkat nebude. Určitě bude tlak a týmy si nedovolí vůbec nic vypustit nebo někde chviličku lajdačit. Bude muset být koncentrace na každý zápas," upozornil Král.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

K týmu přišel během minulé sezony, tentokrát měl ale letní přípravu a vše s ní související pod kontrolou. "Je to určitě rozdíl. Všechno si můžete připravit, pracujete s týmem, poznáváte hráče a jací jsou v určitých situacích, jak se chovají v nekomfortních věcech na suchu a podobně, což je určitě dobré. Musím ale říct, že zatím není žádný problém," ujistil Král.

S kádrem je spokojený, ačkoliv klub přiznal, že jeden útočník by se Východočechům ještě hodil. "Zatím to necháme otevřené. Uvidíme, jak se nám bude dařit, jak budeme hrát, popřípadě kde by nás ještě tlačila bota, nebo bychom chtěli posílit. Podle toho bychom to řešili. Nebo to pak bude už třeba s výhledem na play-off, uvidíme," řekl Král.

Cílem klubu je medaile. "Jak řekl jasně pan majitel (Petr Dědek), tak bez ní nebude spokojený. My chceme hrát nahoře, k tomu hokej, který se bude líbit divákům a bude útočný. Chtěli bychom diktovat hru a být aktivní, hrát na kotouči a pohybovat se do čtvrtého místa, což je náš cíl. Rádi bychom touto cestou zaplnili hlediště, ale je to v téhle době pořád komplikované, takže si nejsem jistý, kolik bude za začátku chodit lidí. Budeme určitě rádi za každého, kdo přijde," uvedl Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články