Hlavní obsah

Rozchody podle horoskopů: jak reagují jednotlivá znamení?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozchody nejsou jednoduché pro nikoho a každý se s nimi vypořádává po svém. A odlišně k nim přistupují i jednotlivá znamení zvěrokruhu. Kdo křičí, kdo brečí a kdo přestane mluvit?

Článek

Rozejít se s partnerem nebývá legrace a každý člověk na tuto těžkou situaci reaguje jinak: někdo ventiluje emoce okamžitě v plačtivém tornádu smutku, jiný se spíš stáhne do sebe, další se tváří, jako že se nic neděje. Jak se s rozchodem vypořádávají jednotlivá znamení zvěrokruhu? Každé po svém. Čtěte dále, ať zjistíte, jak nejlépe pomoci blízkému, který si rozchodem právě prochází.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani rozchody moc nezvládají. Jsou-li to oni, kdo dal kopačky, nebývá to problém: většinou se už v té době přes rozchod přenesli a nic jim nebrání v rozletu. Když se ale někdo rozejde s nimi? Promění se ve vzteklé malé dítě, které buší pěstičkami do země a křičí, že to není fér. Berani nesnášejí, když není po jejich, a všechnu zradu a smutek přetaví do vzteku a uštědřují svému okolí jednu ránu za druhou. Pomůže rozptýlení: tahejte je ven, zabavte je, ať myslí na něco jiného. To u Beranů není těžké zařídit.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci se po rozchodu uzavřou do sebe a přestanou komunikovat s okolím. Na zpracování pocitů potřebují čas, protože vyrovnávat se se silnými prožitky jim dává zabrat. Kromě toho nemají rádi změny, což představuje další aspekt komplikovaného přijetí rozchodu. Ovšem pozor – rozchod s Býkem je vážně a doopravdy natrvalo! Jak se pro něco rozhodnou nebo nějakou skutečnost přijmou za svou, už s nimi absolutně nic nehne, i kdyby se jejich expartner vrátil po kolenou.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

U Blíženců se při rozchodu projeví všechny rozmanité stránky jejich bohaté osobnosti. Budou ledově chladní, odtažití, plačtiví, budou se hádat, budou si stýskat, budou se smát... Záleží na konkrétní fázi, která předurčí jejich rozpoložení. Komunikace je pro ně zcela zásadní a po rozchodu expartnera naprosto zazdí – potřebují proto kolem sebe co nejvíc přátel, které budou moci zahrnout svou pozorností a donekonečna jim vyprávět historky o rozchodu: právě tak se s tím vším vyrovnávají.

Foto: phM2019, Shutterstock.com

Býci budou kopat kolem sebe, zato Berani se uzavřou do vlastního světaFoto: phM2019, Shutterstock.com

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou obrovští romantici, a protože jim dost dlouho trvá, než druhému skutečně uvěří a vstoupí do vážného vztahu, nebudou ho rádi ukončovat. Vědí, kolik práce se za ním skrývá. Proto o svoje vztahy bojují do posledního dechu a rozchody nesnášejí. Aby se Raci od svých ex osvobodili a situaci lépe snášeli, často si z nich v hlavě udělají daleko větší hajzlíky, než skutečně jsou. Od přátel a blízkých potřebují zahrnout láskou a pochopením, i když budou třeba chvílemi nesnesitelní.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Pokud se Lvi s někým sami rozejdou, většinou to mají srovnané. Vědí, proč to dělají, a z rozchodu se dostanou dost rychle. Když ale dostanou kopačky, jejich první reakcí je naprostý šok: nedokážou pochopit, že by někoho mohli přestat zajímat! Jsou zcela zničení a nebojí se svoje utrpení a ztrátu ukazovat všem kolem. A skutečně se trápí, není to jen přetvářka ani přehnané drama. Opravdu potřebují pomoc lidí kolem sebe – ale vždycky se dokážou znovu postavit na nohy.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Rozchody jsou pro Panny těžké hlavně proto, že je nečekají. Analytické a přemýšlivé Panny si vztahy intenzivně promýšlejí, koumají, zda se k sobě s partnerem dostatečně hodí, jestli se doplňují a rozvíjejí, zda se můžou posunovat dál a vztah někam vede. Všechno mají naplánované a promyšlené… A když jim do toho drahá polovička hodí vidle, tak je to mimořádně rozhodí, protože s tím ve svých plánech nepočítali. Minimálně nějakou dobu po rozchodu stráví proto ve stavu čiré zmatenosti.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Pro Panny i Lvy znamená rozchod dokonalý šok: ovšem pro každé toto znamení z jiného důvoduFoto: fizkes, Shutterstock.com

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhám prospívá, když jsou ve vztahu, život ve dvojici je pro ně přirozený. To však neznamená, že by je rozchody nějak výrazně tížily – spíš naopak. V ideálním světě podle Vah by rozchody neexistovaly a vztahy by se plynule přelévaly mezi sebou bez nutnosti dělat kolem toho velké ciráty. Váhy si rády nechávají otevřená dvířka, kdyby se objevil někdo nový, a ze všech sil se snaží i po rozchodu udržet všechno v přátelských kolejích. Nemilují dramata a moc jim záleží na tom, co si o nich myslí ostatní.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pro Štíry změny představují pohon, který žene jejich život kupředu, ale to neznamená, že jsou pro ně rozchody jednoduché. Naopak, neumějí věci jen tak nechat být a rozchody v nich vždy nadlouho rozdmýchají vášně. Nemůžou je totiž řídit ani ovládat, takže často spadnou do spirály a ukončený vztah neumějí dostat hlavy. Ačkoli to na nich není vidět, protože jsou géniové v umění držet emoce pod pokličkou, uvnitř nich to vře a potřebují všechnu pomoc, kterou jim můžete nabídnout.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci se rozcházejí přímo a razantně: partnerovi oznámí, jak se věci mají, a jdou o dům dál. Když se ale někdo rozejde s nimi, všechno je jinak. Projeví se totiž jejich ohnivá povaha a oni ucítí ohromné nutkání se o svou „pravou lásku“ poprat, jakkoli o to protějšek třeba nestojí – a ani sami Střelci. Protože když je vztah třeba nakonec obnoven, stejně je brzy přestane bavit: už to není výzva. Jestli jste se tedy se Střelcem právě rozešli, nepodlehněte jeho kouzlu, nikomu by to neprospělo.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Váhy milují společnost a život v páru, ale rozchody je moc netrápí a rádi se se svými ex přátelíFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi nenávidí změny a ze všeho nejradši by si navždycky žili na svém pečlivě uhrabaném písečku, kde znají každé zrnko a každý výčnělek. Na druhou stranu jsou ale taky velmi hrdí a realističtí, s nohama pevně na zemi. Takže když už vztah nefunguje nebo z něj chce někdo ven, nikdy by se ho nesnažili uměle prodlužovat nebo prosit o druhou šanci. Ačkoli je změny děsí a za stoickým zevnějškem bude zuřit bouře, raději zvolí rozchod než prodlužovanou agonii, která by nikam nevedla.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři na první pohled snášejí rozchody velmi dobře. Milují svoji svobodu, takže když je pouto k partnerovi přestřihnuto, nejspíš se rozběhnou do světa a začnou jinak a jinde – a částečně z toho budou mít i radost. Udržují si od emocí odstup, až s klinickým zájmem zkoumají, proč vztah nevyšel a jaké chyby vedly k rozpadu, analyzují všechny kroky a celkový vývoj. Můžou působit chladně a odtažitě, ale je to zkrátka jejich způsob, jak se vyrovnat s koncem něčeho, co pro ně bylo důležité.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Snivé Ryby se po rozchodu nejčastěji ponoří do sebe a na nějakou dobu odplynou z reality do svého vnitřního světa, aby se probraly všemi svými myšlenkami a city. Rozchody s nimi zanechávají spoustu nezodpovězených otázek, protože Ryby málokdy konkrétně specifikují nějaké zádrhely, které k rozchodu vedly, a stejně tak se na ně nebudou vyptávat, když se někdo rozejde s nimi. Chrání se tak před trápením, s nímž se jinak příliš nedokážou vyrovnat – radši odplují kamsi na vlnách fantazie.

Načítám